Connect with us

Rüzgarın 2023 hedefleri: Ekipman üretiminde Avrupa’da 4’üncülük, 3.000 MW yeni kurulum

Yayın tarihi:

-

Rüzgar enerjisi sektörü, TÜREB 2022 Yıl Sonu Özel Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya geldi. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Dr. Fatih Birol ve TÜREB Başkanı İbrahim Erden’in yenilenebilir enerji sektörünün Türkiye’deki ve dünyadaki son durumu hakkında değerlendirmeler yaptığı etkinlikte, Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün 2022 yılı karnesi ve 2023 hedefleri açıklandı. 6 kıtada 52 ülkeye rüzgar enerjisi ekipmanı ihraç eden sektör, Avrupa’daki en büyük 5. ekipman üreticisi konumunu 4’üncülüğe yükseltmeye hazırlanıyor. 2022 yılını elektrik üretimde rekorlarla kapatan Türkiye rüzgar enerjisi sektörü, 2023 yılında 3.000 MW yeni kurulum hedefliyor.

Rüzgar enerjisinin Türkiye ve dünyadaki son durumu, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından Four Seasons Sultanahmet Hotel’de düzenlenen TÜREB 2022 Yıl Sonu Özel Değerlendirme Toplantısı’nda ele alındı. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Dr. Fatih Birol ve TÜREB Başkanı İbrahim Erden’in önemli değerlendirmeler yaptığı etkinlikte, sektörün 2023 yılı hedefleri açıklandı.

Fatih Birol: “Türkiye yenilenebilir enerji kapasitesi 5 yılda %60 büyüyecek”

Etkinlikte konuşan Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Dr. Fatih Birol, enerji sektörünün içinde bulunduğu global krize, yenilenebilir enerjideki fırsatlara ve Türkiye’nin potansiyeline dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yenilenebilir enerjideki potansiyelini, “muazzam” olarak nitelendiren Birol, “Dünyada bugüne kadar gerçekleştirilmiş rüzgar kurulu gücü 800 GW iken, 5 yıl içinde bu rakamın 1.600 GW’a kadar çıkacak. Türkiye yenilenebilir enerji kapasitesinin önümüzdeki 5 yılda yüzde 60 büyüyeceğini düşünüyoruz” dedi. Enerji sektörünün içinde bulunduğu global krize dair, “Bu kadar olumsuzluğun ortasında mevcut global enerji krizi, temiz ve güvenli enerjiye geçişte bir katalizör ve hızlandırıcı olacak” diyen Dr. Birol, şu ifadeleri kullandı: “Şu anda dünyada her şeyin merkezinde Ukrayna’daki savaş var. 24 Şubat itibarıyla dünyada birçok politik, ekonomik ve enerji denklemi yenden tanımlanmaya başlandı. Dünya birinci küresel enerji krizine girdi ve şu anda krizin ortasındayız. Daha bu krizde en kötü zamanları yaşamamış bile olabiliriz. Ancak bu kadar olumsuzluğun ortasında mevcut global enerji krizinin aslında temiz ve güvenli enerjiye geçişte bir katalizör, hızlandırıcı rolü olduğunu görüyoruz. Ülkeler ‘enerji arz güvenliği’ konusuna geri döndü, burada da yenilenebilir enerji başı çekiyor. Yenilenebilir enerji bir ‘barış enerjisi. Yenilenebilir enerjiden enerji verimliliğine ve hidrojene kadar her alanda dünya genelinde çok ciddi bir canlanma ve büyüme var. Örneğin dünyada bugüne kadar gerçekleştirilmiş rüzgar kurulu gücü 800 GW iken, 5 yıl içinde bu rakam 1.600 GW’a kadar çıkacak. Türkiye’nin de yenilenebilir enerjideki potansiyeli muazzam. Türkiye yenilenebilir enerji kapasitesinin önümüzdeki 5 yılda yüzde 60 büyüyeceğini düşünüyoruz.”

İbrahim Erden: “Her yıl 1.500 ila 1.700 MW’lık yatırım gerek”

Etkinlikte Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün 2022 yılı faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler aktaran TÜREB Başkanı İbrahim Erden, 2023 yılında 1000 megavata yakın kurulum öngördüklerini fakat hedefin 3.000 megavattan az olmadığını açıkladı. Türkiye’nin 2030 hedeflerini gerçekleştirmek için her yıl yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırıma denk gelen 1.500 ila 1.700 MW’lık rüzgar enerjisi yatırımı yapması gerektiğinin altını çizen İbrahim Erden, ‘2023’ü ‘Yatırım Yılı’ olarak ilan ettiklerini ve açıklanan 3.400 MW’lık ek kapasite ile lisanssız projelerin hayata geçirilmesi için yoğun bir şekilde çalışacaklarını kaydetti. Erden, şunları söyledi: “Sanayi Yılı’ ilan ettiğimiz 2022’de 1,5 milyar euroluk bir ihracat yaptık. Rüzgar sanayisinin ürettiği ekipmanların yaklaşık yüzde 70’i ihraç edildi, Avrupa’da yine 5. sırada yer alacağımızı öngörüyoruz. Bu başarıyı artırarak sürdürmeyi planlıyoruz. Son dönemde açıklanan çok ciddi kapasite artırımları var, bu yaklaşık 3.400 MW’lık kapasitenin hızlıca yatırıma dönmesi amacıyla çalışacağız. Hedefimiz 2023’ü yatırım odaklı geçirmek. Bu yıl ayrıca lisanslanacak depolama entegre yenilenebilir projelerinin en hızlı şekilde yatırıma dönüşmesi konusu da gündemimizde önemli bir yer tutuyor. Ayrıca Çandarlı Limanı ve hinterlandında yer alan bölgenin rüzgar endüstrisi yatırımlarına tahsisi yönündeki çalışmalara katkı sağlayacağız. Bir diğer önemli gündem maddemiz de Türkiye olarak WindEurope 2026 Kongre ve Fuarı’nın Türkiye’de yapılması için girişimlerimiz olacak. Bu konuyu da çok önemsiyoruz.”

Türkiye'nin alanında en özel yayınlara sahip medya grubu MONETA'nın sektörel dergi ve portallarının yönetimine katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık anlayışıyla içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.

Avrasya Uluslararası Hırdavat Fuarı Hardware Eurasia ve Fastener Expo Eurasia kapılarını açtı

Yayın tarihi:

-

Yazar

Hırdavat ve bağlantı elemanları endüstrilerinin profesyonelleri İstanbul’da buluşuyor. Sektörün en önemli buluşma noktası olan Avrasya Uluslararası Hırdavat Fuarı Hardware Eurasia ile Avrasya Endüstriyel Bağlantı ve Sabitleme Elemanları Fuarı Fastener Expo Eurasia ile eş zamanlı olarak 9 Mayıs Perşembe günü İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın ikinci ve üçüncü günleri gelecek ziyaretçiler, güncel sektörel konularda bilgilendiren HISİAD Akademi Seminerlerine katılma fırsatı da yakalayacak.

Hırdavat ve bağlantı elemanları sektörlerinin lider isimleri, 9-12 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya geliyor. RX Tüyap organizatörlüğünde Hırdavat Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (HISİAD) iş birliği ile düzenlenen Avrasya Uluslararası Hırdavat Fuarı Hardware Eurasia ve Bağlantı Elemanları Sanayici İş İnsanları Derneği (BESİAD) iş birliği ile düzenlenen Avrasya Endüstriyel Bağlantı ve Sabitleme Elemanları Fuarı Fastener Expo Eurasia eş zamanlı olarak 9 Mayıs’ta ziyaretçilerine kapılarını açtı. Hırdavat ve bağlantı elemanlarına yönelik her türlü ürün ve hizmeti sunan 300’den fazla yerli ve yabancı firma, elektrikli el aletlerinden iş güvenliği malzemelerine, bağlantı elemanlarından yüzey işleme kadar uzanan geniş ürün grubuyla fuar ziyaretçilerine aradıkları her türlü hırdavat ve bağlantı elemanı çözümünü tek çatı altında sunuyor.

Bağlantı Elemanları Sanayici İş İnsanları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Topuk, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu ile TİM Başkanı Mustafa Gültepe’nin de katıldığı açılış töreninde konuşan RX Tüyap Genel Müdürü Berkan Öner Avrasya Uluslararası Hırdavat Fuarı Hardware Eurasia ve Fastener Expo Eurasia ile ilgili olarak şunları söyledi: “Hardware Eurasia Fuarı’mızın bu sene üçüncüsünü, Fastener Expo Fuarı’mızın ise ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bu fuarlarımızda geçen yıla göre %30’un üzerinde bir artış kaydettik.  Suudi Arabistan başta olmak üzere Orta Doğu ve Avrupa ülkelerden gelen ziyaretçi sayısında artış görüyoruz. Sene içinde yurt içinde ve dışında yaptığımız satış ve pazarlama çalışmalarımız neticesinde bu artışı yakaladık. Hem dijital hem de geleneksel pazarlama faaliyetleri yürüttüğümüz fuarlarımız her iki endüstrinin ihracat potansiyeline katkı sağlayacak. Her iki fuarda 300’ün üzerinde katılımcı firma ve firma temsilcisi ile fuarlarımız açmış bulunmaktayız. 100’e yakın ülkeden ziyaretçi kaydı aldığımız fuarlarımızı dört gün boyunca 20 binin üstünde sektör profesyonelinin ziyaret etmesini hedefliyoruz.”

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Hardware Eurasia “Uluslararası” unvanını aldı

2023’e kıyasla %30 büyüyen Hardware Eurasia Fuarı bu sene “Uluslararası” unvanını aldı. Katılımcı teşviği ve uluslararası alım heyeti organizasyonu ile T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Hardware Eurasia ve eş zamanlı düzenlenen Fastener Expo Eurasia Fuarları 300’den fazla firma ve firma temsilciliğine ve yüzlerce markaya ev sahipliği yapıyor. 100’e yakın ülkeden 3000’i uluslararası olmak üzere 20 binin üstünde ziyaretçinin beklendiği fuarlar için Almanya’daki önemli yapı marketler fuara davet edilirken, Suudi Arabistan’dan da önemli inşaat firmaları fuarı ziyaret edecek.

Fuar kapsamında; Tüyap Fuarcılık Grubu’nun Kuzey Makedonya, Gürcistan, Rusya ve İran ofisleri aracılığıyla bölgelerinin sektör profesyonelleri ile fuar için alım heyeti çalışmaları da gerçekleştiriliyor. T.C. Ticaret Bakanlığı’nın fuar desteği kapsamında; İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) koordinasyonuyla yurt dışından fuar için İstanbul’a gelen 60’tan fazla uluslararası VIP alıcı fuarın ilk günü B2B görüşmesi gerçekleştirdi. Fuar özelinde düzenlenen uluslararası alım heyetleri kapsamında toplamda 400 kişilik heyet 4 gün boyunca fuarda ağırlanacak. Fuarlar kapsamındaki uluslararası alım heyeti organizasyonları Türkiye’deki hırdavat ve bağlantı elemanları endüstrilerinin ihracat potansiyeli için büyük önem taşıyor.

10 ve 11 Mayıs’ta kaçırılmayacak HISİAD Akademi Seminerleri 

Avrasya Uluslararası Hırdavat Fuarı Hardware kapsamında; ziyaretçiler 10 ve 11 Mayıs günlerinde 4. salonda yer alan özel alanda HISİAD Akademi tarafından düzenlenen seminerlere de katılabilecek. Programa göre; 10 Mayıs Cuma günü saat 12.00’de Taşkın Lojistik’ten Selçuk Taşkın’ın sunumuyla “Türkiye‘den Avrupa’ya İhracatın Başarısı İçin Lojistiğin Önemi”, 14:30’da ise HISİAD – Kaynak Makine Ve Kaynak Malzemeleri Sektör Komitesi Başkanı  Yücel Uygur’un sunumuyla “Kaynak Nedir?” başlıklı seminer gerçekleşecek. 11 Mayıs Cumartesi günü ise saat 12.00’de “El Aletleri” semineri ile KANCA El Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, 14.30’da “Üretici, Satıcı ve Son Kullanıcılar İçin İş Güvenliği Ekipmanlarında Sertifika Denetimi ve Cezai Yaptırımların Önemi” semineri ile HISİAD İş Güvenliği Malzemeleri Sektörü Komitesi Başkanı Fatih Akıllı , HISİAD İş Güvenliği Malzemeleri Sektörü Komitesi Üyesi Mustafa Çiçekyurt ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Arif Tok ziyaretçilere faydalı bilgiler sunacak.

Fuarlar ilk üç gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında, son gün olan 12 Mayıs Pazar günü ise 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Katılımcı firmaların listesi, online bilet ve daha fazla bilgi için www.hardwareeurasia.com  ve www.fastenerexpoeurasia.com web siteleri ziyaret edilebilir.

Devamını oku

Enerji Depolama

Kontrolmatik, Pomega ve Siemens’ten ‘mühendislik ittifakı’

Yayın tarihi:

-

Yazar

Batarya ve sürdürülebilir enerji çözümleri pazarı hızla büyüyor. Ulaşım ve enerji sistemlerinde karbonsuzlaşmayı sağlayacak bataryalar için en üst seviyede sürdürülebilir bir değer zincirine duyulan ihtiyaç da aynı paralelde artıyor. Siemens bu amaçla, sistem entegrasyonu, enerji üretimi, iletimi ve dağıtımı alanlarında küresel bir EPC lideri olan Kontrolmatik Technology ve Kontrolmatik iştiraklerinden Pomega Energy Storage Technologies ile yeni bir iş birliğine imza atıyor. Üç şirket arasında kurulan bu iş birliği, daha sürdürülebilir bir enerji sistemine geçişi sağlamak için sürdürülebilir bir küresel batarya ekosistemi oluşturmaya odaklanacak. Bu iş birliğiyle, Pomega Energy Storage Technologies Amerika ve Kontrolmatik Amerika, Kuzey Amerika’daki enerji depolama operasyonlarını hızlandırmış olacak.

Konuyla ilgili olarak konuşan Pomega Enerji Depolama Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Saim Hacıağaoğlu şunları kaydetti: “Siemens ile yaptığımız iş birliği, Kontrolmatik’e Siemens ile mühendislik, entegratör ve yazılım ortağı olarak kendini kanıtlama fırsatı sağlayacak. Bunun karşılığında biz de Kontrolmatik/Pomega olarak Siemens otomasyon ekipmanı ve yazılım çözümlerinin standartlaştırılmasına yardımcı olacağız. Kontrolmatik ve Pomega olarak bizi her zaman en son teknolojinin en ön saflarında tutacak fırsatlar arıyoruz ve Siemens ile çalışmak da bu yöndeki başarımızın devamını sağlayacak.”

Söz konusu iş birliği, her üç şirketin de küresel erişimini genişletirken sürdürülebilir enerji depolama alanındaki çabalarına da önemli katkılar sağlayacak. Siemens, tedarik zincirinden geri dönüşüme ve yeniden kullanıma kadar uçtan uca teknolojisiyle ABD’de pil üretimini artırmaya yardımcı olmaya devam ederken, bu amaçla çalışacağı güçlü endüstri ortaklarıyla iş birliği yapmayı arzu ediyor. Kontrolmatik ve Pomega, özellikle Pomega’nın Türkiye’deki ilk LFP batarya fabrikasında Siemens çözümlerinin kullanımını tam ve sürekli destekle optimize ederek standartlaştıracak.

İş birliği hakkında bir açıklama yapan Siemens’ten Jefi Bardavit de şunları kaydetti: “Siemens, Kontrolmatik ve Pomega arasındaki bu heyecan verici iş birliğinden duyduğum coşku ve iyimserliği ifade etmek istiyorum. Bu alanda küresel bir ittifak kurma ihtimali gerçekten ilham verici ve bu aynı zamanda ortaklığımızda yenilikçilik, verimlilik ve en son teknolojiye olan bağlılığı simgeleyen önemli bir kilometre taşına işaret ediyor. Siemens, Kontrolmatik ve Pomega arasındaki sinerji, endüstri standartlarını yeniden tanımlamaya ve dönüştürücü çözümler yaratmaya hazırlanıyor. Hizmet verdiğimiz alanlarda çığır açan gelişmelerin önünü birlikte açıyoruz. Ortak değerlerimiz ve hedeflerimizle uyumlu olan bu ittifak, dünya çapındaki tüm müşterilerimize benzersiz bir değer sunma konusundaki kararlılığımızı da pekiştiriyor. Birlikte yaratacağımız olumlu etkiye tanık olmak için sabırsızlanıyor ve başarı ve büyümenin devam edeceği bir geleceği dört gözle bekliyorum.”

Buna ek olarak eğitim, işgücü ve araştırmaya da birlikte odaklanmaya karar veren üç şirket, Güney Carolina Üniversitesi (USC) ile de ortak bir iş birliği tesis etti. Pomega halen, Güney Carolina Üniversitesi’ne Siemens otomasyon ve yazılım çözümlerini kullandığı ve 2024 sonunda tamamlanması planlanan bir pilot batarya üretim hattı kuruyor. Siemens’in akademi ile iş birliği sayesinde burada kullanılan yazılımların büyük bir kısmı da üniversiteye bağışlandı.

Güney Carolina Üniversitesi’nden Doktor William E. Mustain konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “USC, bataryalara yapılan 30 yıllık yatırım ve araştırma üzerine inşa edilen batarya pilot üretim ve test kabiliyetlerinde önemli bir genişlemenin ortasında yer alıyor. Tasarladığımız bu tesisi hayata geçirmek için bizimle aynı vizyonu paylaşan ve projeye benzersiz becerilerini katacak ortaklar gerekiyor. Siemens, Kontrolmatik ve Pomega ile başarı için doğru ortakları bulduğumuza inanıyoruz. Bu ekibin birleşik iş, bilim ve teknoloji deneyimi, bütünün parçaların toplamından daha büyük olduğu bir şey yaratıyor ve eyaletimiz adına sürdürülebilir bir eğitim, inovasyon ve iş modeli sağlamak için güçlü bir temel oluşturuyor. Siemens, üniversitemizdeki öğrencileri güçlü bir şekilde desteklemekte ve eğitime olan bağlılığını ortaya koymaktadır. Dijital tasarım ve işletimle ilgili sağladıkları kaynaklar, öğrencilerimizin mezun olur olmaz enerji dünyasına katkıda bulunmaya hazır olmalarını sağlayacak.”

Siemens ve Kontrolmatik, ABD’de üretilen özelleştirilmiş uçtan uca çözümlerle ABD batarya enerji depolama endüstrisini genişletmek için yakın iş birliği içinde çalışacak. Pomega’nın Güney Carolina’daki PΩCenter’ı, ABD’de yalnızca şebeke ve konut batarya depolamasına yönelik LFP çözümlerine adanmış ilk tesislerden biri olacak.

Devamını oku

Düşük Karbon Kahramanları Ödüllendirildi

Yayın tarihi:

-

Yazar

Düşük Karbon Kahramanları Ödüllendirildi

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Karbonsuz 9. İstanbul Karbon Zirvesi’nde kuruluşların yeşil, dijital, döngüsel dönüşümlerinde çevresel, sosyal ve yönetişimsel sürdürülebilirlik göstergelerini güçlendiren karbon yönetimi başarılarını, sera gazı azaltım uygulamalarını ödüllendirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ana desteğinde Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) “İklim Değişikliği Kaynaklı Riskler, Fırsatlar ve Karbon Ticareti” teması ile Karbonsuz 9. İstanbul Karbon Zirvesi’ni 6-7 Mayıs 2024 tarihlerinde yüksek paydaş katılımıyla gerçekleştirerek en iyi karbon yönetimi başarılarını ödüllendirdi.

Yeşil, dijital, döngüsel dönüşümde karbon yönetiminin yeşil akçesi

İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu “İş dünyasının yeşil, dijital, döngüsel değişmek için dönüşüm yolunda, düşük karbon ekonomisinde ilerleyen, sektörlerinin lider kuruluşları ile banka üst yöneticileri Karbonsuz 9. İstanbul Karbon Zirvesi’nde iklim değişikliği mücadelesindeki risk ve fırsatları, azimli, kararlı olma ve adil geçiş süreci gerekli diyerek irdeledi. Karbon ticaretinin yeşil akçe gücü QS Dünya Üniversite Sıralamaları: Sürdürülebilirlik 2024 genel sıralaması çevresel etki kategorisinde Türkiye’de 1. olan İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde ortaya konuldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanı Prof.Dr. Halil Hasar’a, oturum başkanlarımıza, konuşmacılarımıza ve yüksek paydaş katılımı başarımız için delegelerimize hassaten teşekkür ederek Zirve Sonuç Raporu ve Sunum E-Kitabı çalışmamızı yapıyoruz” bilgisini verdi.

Karbonsuz karbon zirvesi gerçekleştirildi

Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu Türkiye’nin ilk ve tek “ISO 20121 Sürdürülebilir Etkinlik Yönetim Sistemi” belgesine sahip SÜT-D olarak misyon ve vizyon tanımlarımıza uygun karbon yönetimi kapasite artışı için toplumda yaygın etki yaratmayı öncelikliyoruz. ST Climate desteğinde “Karbon Nötr” etkinliğimizi gerçekleştirerek “Karbonsuz Karbon Zirvesi” olduk” vurgusu yaptı.

YÖM Karbonsavarlar Takımı

SÜT-D’nin çocuklara ulaşarak sürdürülebilir yaşam kültürü kazandırılması hedefi için her yıl bir okulun öğrenci, öğretmen ve velileriyle ilerleyerek karbonunu iyi yöneten nesiller yetişmesine katkı verdiğini belirten Prof. Karaosmanoğlu, SÜT-D 2024 Küçük Karbon Kahramanı YÖM Göztepe İlkokulu Karbonsavarlar Takımı gösterisini alkışlayarak gurur duyduk, umudumuz arttı dedi.

SÜT-D Düşük Karbon Kahramanları

Prof. Karaosmanoğlu “Sürdürülebilir üretim, tüketim ve hizmette karbon yönetimini mükemmel başaranları, iklim değişikliğine karşı uğraş verenleri desteklemeyi ve böylece toplumda konunun bilinirliğini yüksek paydaş katılımı ile artırmayı amaçlayan SÜT-D, sürdürülebilirlik yönetimi üst başlığında başta çevresel göstergelerinde olmak üzere sosyal ve yönetişimsel göstergelerine yansıyan sera gazı azaltımı başarılarını ödüllendirmekte. Yarışma ile takdim edilmeyen, adayların birbiri ile  karşılaştırılmadığı bu ödül için adaylar yanı sıra, SÜT-D’nin sektörel izlemesi ile belirlenen kişi ve kurum başarıları da değerlendirilmekte bilgisini vererek, bu yıl aday sayısı rekorumuzu kırdık. 27 kuruluşun başarılarını ödül sunma gerekçemizi törende ayrıntılandırarak marifet iltifata tabidir diyerek ödülle taltif ettik. Ödül takdimimizi İTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şule Itır Satoğlu yaptı. AKBAŞLAR Tekstil; AKSA Doğalgaz; AYDEM Enerji; BARAN Teknoloji; CFN Kimya; DURACELL; ENDA Enerji; ENERJİSA Üretim; EPİAŞ; ESCON; FİBA Yenilenebilir Enerji; GALATA Wind; ITC; İSTAÇ; KALYON PV; OEDAŞ; PETRONET; PETROL OFİSİ; POLİSAN; SCHNEIDER Electric Türkiye; SOCAR Türkiye  Ar-Ge ve İnovasyon; TAYRAŞ; TİM; TÜRK TELEKOM; VESTEL; ZORLU Enerji SÜT-D 2024 Düşük Karbon Kahramanları ilan edildi. SÜT-D seçimimiz İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) oldu. İMMİB’i üretim-ihracat ikilisi için tartışılamaz kritik konumlu karbon yönetimine dair teknik doğru ve anlaşılır Türkçe ile web sitesindeki bilgilendirme, sosyal medya kullanımı ve Avrupa Birliği Bülteni çalışmalarıyla yarattığı “İklim Dostu İletişim” yüksek  yaygın etkisi için ödüle  layık bulduk diyerek paydaş etkimiz için gururumuz olan kahramanlarımızı canıgönülden kutluyor, düşük karbon ayak izli, mutlu, sözün özü gezegen dostu yaşam diliyoruz açıklamasını yaptı.

 SÜT-D 2024 DÜŞÜK KARBON KAHRAMANLARI

AKBAŞLAR Tekstil: Ak Kestaneli Yıkama Sabunuyla Yeşil Proses

AKSA Doğalgaz: Doğal Gaz Yeşilleniyor

AYDEM Enerji: Daha Fazla Rüzgâr, Daha Fazla Yeşil Güç

BARAN Teknoloji: Serbest Soğutmayla Yüksek Verim, Düşük Karbon Ayak Izi

CFN Kimya: Daha Az Su, Daha Az Karbon

DURACELL:Sürdürülebilirlik Eğitim Programı

ENERJİSA Üretim: Yerinde Enerji Üretimi

EPİAŞ: Aracınız Için Yenilenebilir Enerji, Hepimiz İçin Sürdürülebilir Gelecek

ENDA Enerji:Proseslerimizde İyileştirme ve Verimlilikle Geleceğimizi Koruyoruz

ESCON: Esco4Zero İle Enerji Karbon Ayak İzini Azalt

FİBA Yenilenebilir Enerji:Rüzgârın Esintisi,Güneşin Işığı ile Geleceği Yeniliyoruz

GALATA Wind: Güneş ve Rüzgârın Gücü Bir Arada: Hibrit Enerji Vizyonumuz

ITC: Biyogazdan Doğan Atık Isının Gücü

İMMİB: İklim Dostu İletişim

İSTAÇ: Mutfağınızın Atığı, Toprağın Besini

KALYON PV: Enerjiyi Geri Kazandıran Akıllı Yonetim

OEDAŞ: Ardımızdaki Tek İz, Dünyaya İyiliğimiz

PETRONET: Akıllı Villalarda İklim Dostu Yaşam

PETROL OFİSİ: Tesislerimiz Güneşleniyor, Karbon Ayak İzimiz Düşüyor

POLİSAN: Enerji Verimli Sorumlu Üretim, Güçlü Gelecek

SCHNEIDER Electric Türkiye: Akıllı Fabrika İle Sürdürülebilir Gelecek

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon: CO2Fokus

TAYRAŞ: İleri Dönüşüm, İyiye Dönüşüm:TIDRABASE

TİM:GreenTİM

TÜRK TELEKOM:Yapay Zeka İle Akü Planlaması

VESTEL: Ekotasarım Ambalaj Çözümleri ile Sürdürülebilir Paketleme

ZORLU Enerji: Yeşil Adım,Temiz Gelecek:JIDEP

Devamını oku

Trendler