Connect with us

Dernekler

Rüzgarın küresel paydaşlarını İstanbul’da buluşturacak TÜREK 2023, katılımcı rekoru bekliyor

Published

on

TÜREB-İbrahim ERDEN

2023’ü “Rüzgarın Yüzyılı” olarak ilan eden ve bu doğrultudaki çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), bu yıl 12’ncisi düzenlenecek Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi TÜREK 2023 ile rüzgar enerjisinin küresel paydaşlarını 7-8 Kasım 2023 tarihlerinde Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de bir araya getiriyor. Rüzgarın ‘Türkiye için stratejik sektör olarak ilan edilmesi’ için önemli çalışmalara imza atan TÜREB, özel etkinliklerle güçlendirdiği TÜREK 2023’ün katılımcı rekoru kırmasını bekliyor.

TÜREB Başkanı İbrahim Erden, sektörün yoğun gündem maddelerini Rüzgar Enerjisi Dergisi’ne değerlendiriyor.

12.Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi için az bir süre kaldı. Kongrenin konu başlıkları ve oturumları hakkında bilgi verebilir misiniz? Geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Geleceğin Rüzgarı’ etkinliği gibi bu yıla özel ya da yeni başlayacak bir etkinlik var mı?

12.’sini düzenleyeceğimiz Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamalarının hemen ardından 7-8 Kasım 2023 tarihlerinde Hilton Bomonti Hotel İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Biliyorsunuz küresel enerji piyasaları oldukça hareketli ve olağandışı zamanlara şahitlik ederek hızlı bir dönüşümden geçiyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılını kutlamamız nedeniyle ve ülkemizin yenilenebilir enerji alanındaki büyük hedeflerine vurgu yapmak amacıyla bu yıl “Rüzgarın Yüzyılı” mottosuyla yapılacak olan kongremizde biz de sektörün gündemindeki önemli konular ve başta deniz üstü rüzgar, enerji depolama, hidrojen ve hibrit teknolojiler gibi gündeme gelen ve yakın dönemde sektörün geleceği açısından önemli rol oynaması beklenen konu başlıklarının tüm yönleriyle ele alınacağı zengin oturumlara ev sahipliği yapacağız.

TÜREK 2023, hem güncel hem de vizyoner konuların sektörün kanaat önderlerince tartışılacağı zengin oturumları, hızla gelişen teknolojilerin özel olarak irdeleneceği ‘Geleceğin Rüzgarı’ özel etkinliği, WindEurope ortaklığıyla düzenlenecek ve rüzgarda Avrupa’nın önemli tedarik zinciri yöneticilerini Türkiye’ye getirecek ‘Türkiye Tedarikçi Günü’, rüzgar enerjisi alanında ihtiyaç duyulacak insan kaynağını iş dünyasıyla buluşturacak ‘Kariyer Festivali’ ve Bakanlıklarımız ve kamunun değerli yöneticileri ile sektörümüzün üst düzey temsilcilerini bir araya getirecek ‘Rüzgar Enerjisi Sektörü İstişare Toplantısı’ gibi özel etkinlikleriyle katılımcılarına kapsayıcı ve güçlü bir içerik sunacak.

Bu yıl farklı olarak WindEurope iş birliğiyle gerçekleştireceğiniz TÜREK hem yurt içi hem de yurt dışından rüzgarın profesyonellerini bir araya getirecek. TÜREK 2023 ile hedeflenen etkileşimi yorumlayabilir misiniz? WindEurope ya da farklı kuruluşlarla bu tür iş birlikleri devam edecek mi? 

‘Türkiye için stratejik sektör olarak ilan edilmesi’ amacıyla çalıştığımız rüzgâr enerjisi sektöründeki en son gelişme ve fırsatların hem ülkemizden hem de dünyanın dört bir yanından gelecek paydaşlar, politika yapıcılar ve akademisyenlerce ele alınacağı TÜREK 2023, bilgi alışverişi ve iş birlikleri için de son derece önemli bir platform olacak.

Dünyada yeşil dönüşüm tüm hızıyla devam ederken kongremiz, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yurt içi ve yurt dışından en üst düzey konuşmacı ve delegelerin katılımı ile yapılacak olup halihazırda sektörden yoğun ilginin gösterildiği kongremizin bu sene katılımcı rekoru kırmasını bekliyoruz.

Kongremizde geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yurt içi ve yurt dışından en üst düzey konuşmacı ve delegelerin katılımının yanı sıra, WindEurope, GWEC, Renewable Hydrogen Coalition, Hydrogen Europe ve Avrupa’nın farklı ülkelerindeki rüzgâr birliklerinin en üst yöneticilerinin bizlerle birlikte olacağı bir platform olmasını hedefliyoruz.

Deniz üstü rüzgar enerjisinde aday sahalar ve bu alanların büyüklükleri belirlendi. Rüzgar potansiyeli ve sektörel faktörler göz önüne alındığında sahaları yorumlayabilir misiniz? Deniz üstü rüzgarda sıradaki süreç hakkında bilgi verebilir misiniz?

Belirlenen deniz üstü RES sahalarının 3’ü Marmara Denizi’nde 1 tanesi de Ege Denizi’nde yer alıyor. Marmara Bölgesi’nin Kapıdağ yarımadası çevresinde bulunan bölge için Güney Marmara Kalkına Ajansı tarafından yürütülen ‘TR22 Bölgesi Deniz Üstü Rüzgar Enerji Santrali ve Limanı Ön Fizibilite Çalışması’na ait raporda bu bölgede kurulacak bir rüzgar enerji santrali için geçtiğimiz yılların maliyetleri dikkate alınarak ortalama 65USD/MWh birim elektrik üretim maliyeti hesaplanmıştı. Henüz deniz üstünde meteorolojik ölçümlerin ve geoteknik incelemelerin yapılmamış olması sebebiyle sağlıklı bir maliyet hesabının yapılmasının mümkün olmadığını düşünüyoruz. Ancak, şunu görüyoruz ki kalkınma ajansımız tarafından yapılmış bu değerli çalışma o günkü maliyet varsayımları ile ilgili bölgede dünya ortalamasının altında birim elektrik üretim maliyeti ile projelerin hayata geçebileceğini öngörüyor. Bu da önemli bir mukayese imkanı sağlamaktadır. Ege Denizi’nde ise tamamlanmış bir ölçüm ve teknik analiz olmadığı için maliyetler açısından yorum yapmak doğru olmayacaktır. Bu alanlarda yapılması gereken öncelikli çalışma deniz üstü rüzgar ölçümleri ve deniz tabanı geoteknik incelemelerine ivedilikle başlanmasıdır. Zira Enerji İşleri Genel Müdürlüğümüz, Dünya Bankası desteği ile gerçekleşecek bir ölçüm kampanyası için ihale aşamasına geçmek üzere. Bu ölçümler tamamlandıktan sonra yapılacak analizler ile aday sahaların gerçek potansiyelini belirleyebileceğiz. Ancak belirtmemiz gerekir ki ölçüme konu alanlar sadece Marmara Bölgesi’nde ilan edilen sahaları kapsıyor. Ege Bölgesi’nde ilan edilen YEKA RES alanı için de en kısa sürede ölçüme başlanmasının deniz üstü rüzgâr enerjisinden en düşük maliyet ile yararlanabilmemiz için bir zorunluluk olduğuna inanıyoruz.

 

 

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 

Dernekler

Cumhuriyetimizin 100. yılı ‘Rüzgarın Yüzyılı’!

Published

on

By

12. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi Cumhuriyetimizin 100. yılında ‘Rüzgarın Yüzyılı’ temasıyla gerçekleştiriliyor, 3 binden fazla rüzgar profesyoneli 7-8 Kasım tarihlerinde İstanbul’da buluşuyor.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından düzenlenen Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi, Cumhuriyetimizin 100. yılında ‘Rüzgarın Yüzyılı’ temasıyla İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kongre öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarının en üst düzey temsilcilerinin sektörün önde gelen yatırımcılarıyla buluşturacağı ‘İstişare Toplantısı’ ile başlayacak olan kongre, Cumhuriyetimizin 100. yılında ve ayrıca ‘Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcında ülkemizden ve dünya genelinden 3 binden fazla rüzgar profesyonelini İstanbul’da bir araya getiriyor. Zengin içeriğiyle birçok etkinliğe sahne olacak kongre, WindEurope iş birliğiyle bu yıl ilk kez hayata geçirilen “Türk Tedarikçiler Günü” etkinliğiyle, Avrupalı türbin ve aksam üreticilerinin tedarik zinciri yöneticilerini Türk tedarikçilerle doğrudan buluşturuyor.

TÜREK’in rüzgarla ilgili tüm başlıkları içeren zengin programı:

Türk ve yabancı konuşmacılar

Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören ve geleceğin rüzgar teknolojileri ile dijitalleşme bağlamlarının birlikte değerlendirileceği ‘Geleceğin Rüzgarı’ vizyoner oturumları

WindEurope iş birliğiyle düzenlenecek ‘Türk Tedarikçi Zirvesi’ etkinlikleri

Söyleyecek sözü olan şirketlerin açık iletişim yapabileceği ‘Açık Kürsü’ buluşmaları

Yakın geleceğin sektör profesyonelleri olan üniversite öğrencilerinin sektörle ilk elden tanışacağı ‘Kariyer Festivali’ 

Farklı kategorilerde verilecek ‘Rüzgara Güç Verenler Ödülleri’ 

Lokomotif sektörden ‘güçlü mesajlar’ 

Sektörü büyüten yasal düzenlemeler ve teşvik programları sayesinde son 10 yılda çok ciddi bir büyüme ivmesi yakalayan Türkiye rüzgar sektörü, mevcut güçlü sanayisi ve yetişmiş insan gücüyle özellikle Avrupa kıtasının enerji ihtiyacını ‘emisyon hedefleriyle de uyumlu olacak şekilde’ karşılayabilecek en uygun seçenek olarak ön plana çıkıyor. Bu mesajın özellikle vurgulanacağı kongre boyunca yoğun ilgi görecek oturumlardan bazıları şöyle: 

‘Net Zero (2053) ve Arz Güvenliğinde Rüzgar Enerjisi’nin Önemi’ 

Sanayi Özel Oturumu: Yerli Türbin Üretimi ve Global Tedarik Zincirindeki Fırsatlar

‘Rüzgarın Yüzyılında Tahsis Edilen Kapasiteler Sonrası Şebeke Planlamasının Önemi’

‘Enerji Depolama: LI-ION ve Alternatif Teknolojiler ile Yeşil Hidrojen’ 

‘2035 Yılına Kadar 5 GW Deniz Üstü RES Kurulumu Mümkün mü?’

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Continue Reading

Denizüstü Rüzgar Enerjisi

Denizüstü RES Sanayi Yol Haritası: Hedef 2050’ye kadar 30 GW olmalı

Published

on

By

DÜRED, 2 yıldır devam eden sürecin ardından Türkiye’nin deniz üstü rüzgardaki yol haritasını kamuoyu ile paylaştı. Taslak olarak sunulan kapsamlı yol haritasında deniz üstü rüzgardaki her gelişmeye değinilirken, atılması gereken adımlar detaylı bir şekilde madde madde ele alındı. Yol haritasında, 2035 yılına kadar 5 GW hedef koyan Türkiye için önerilen hedeflerin, 2040 yılına kadar 10 GW, 2050 yılına kadar ise 30 GW olması gerektiği vurgulandı.

Denizüstü Rüzgar Enerjisi Derneği (DÜRED), Türkiye deniz üstü rüzgar enerjisi sektörünün geliştirilebilmesi için hazırladığı Denizüstü RES Sanayi Yol Haritası’nı, 26 Ekim’de ENSİA ve GİSBİR ortaklığıyla düzenlediği toplantıda sundu. Öncelikle taslak olarak sunulan yol haritasının, paydaşların görüşleri de alındıktan sonra nihai şeklinin verileceği paylaşıldı. Deniz üstü rüzgar enerjisiyle ilgili her konunun detaylı bir şekilde analiz edildiği yol haritasında; Denizüstü RES ve İklim Değişimi, Dünya Denizüstü RES Piyasası, Bazı Ülkelerin Denizüstü RES Mevzuatı, Denizüstü RES Kazanılan Tecrübeler, Denizüstü RES Teknolojisi, Denizüstü RES Potansiyel Alanlar ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Ülkemizdeki Denizüstü RES Altyapısı, Denizüstü RES Ekipman Üretimi, Denizüstü RES Demontajı, Denizüstü RES Projelerinin Ülkemize Katkısı, Denizüstü RES Ülkemizdeki Farkındalık Çalışmaları, Ülkemizde Denizüstü RES Yasal Durumu, Denizüstü RES Proje İzin ve Onay Sürecinin Hızlandırılması, Denizüstü RES Yatırım Tutarları ve Finansman ile son olarak Denizüstü RES Sanayi Yol Haritası konu başlıkları işlendi.

Denizüstü RES Sanayi Yol Haritası

Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa kıtasında, gelecek yıllarda en fazla büyüyen enerji sektörünün denizüstü rüzgar enerjisi olacağına vurgu yapılan çalışmada; kapasite projeksiyonu incelendiğinde Amerika ve Asya’nın DRES projeleri için hedefler koyduğu, DRES projelerinin Avrupa ülkelerinde başlamış olsa da 2025’ten sonra hızla diğer ülkelere yayılacağı belirtildi. Maddeler halinde ele alınan Denizüstü RES Sanayi Yol Haritası, toplam 29 başlıkta özetlendi:

1. DRES 2030, 2040, 2050 yılına kadar kurulu güç hedef konulması 

Atılması gereken adımların madde madde detaylı bir şekilde ele alındığı Denizüstü RES Yol Haritası’nda, ilk konu başlığı olarak “DRES 2030, 2040, 2050 Yılına Kadar Hedef Konulması” yer aldı. DRES piyasa mekanizmasının oluşturulmasındaki ve uluslararası yatırımcıları çekebilmenin en önemli parametrelerinden bir tanesinin DRES ile ilgili açık ve net bir hedefin ortaya konulması olduğunun vurgulandığı başlıkta, “Avrupa ülkeleri, Çin ve ABD, Vietnam 2030 ve 2050 yılına kadar hedefler koymuştur. Ülkemizde 2035 yılına kadar 5 GW hedef konulmuştur. Ülkemiz için önerilen hedefler; 2040 yılına kadar 10 GW, 2050 yılına kadar ise 30 GW olmalıdır. Dolayısı ile 2050 yılında ülkemizin toplam kurulu gücünün 200 GW olabileceği hesaba katıldığında bunun 50 GW’ı denizüstü rüzgar elektrik santrallarından üretilebilir. Burada özellikle iletim sistem işleticisi TEİAŞ’ın deniz rüzgar şiddeti yüksek olan bağlantı bölgelerinde sistem entegrasyon çalışmaları yapmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

2. Deniz İmar Planlarının (DİP) hazırlanması

Türkiye deniz üstü rüzgar enerjisi sektörünün yönünü belirleyecek yol haritasında ikinci madde başlığı olarak ele alınan ‘Deniz İmar Planlarının (DİP) Hazırlanması’nda ise, “DRES projeleri konusunda ilerlemiş ülkelere bakıldığında tamamının deniz imar planlarını hazırlayarak DRES kurulumunun önündeki en önemli hususlardan birisini düzenlemişlerdir” denildi. Bu planlar hazırlanırken ise; rüzgar potansiyeli, bölgenin oşinografik yapısı, doğal koruma, sualtı arkeolojik durum, su derinliği, kıyıya uzaklık, elektrik iletimi ve karadaki enterkonnekte sisteme bağlantı koşulları, denizüstü ve altı doğal koruma alanları ve canlılar, balıkçılık, deniz trafiği, boru hatları ve kablolar, askeri kullanım, ülkemize özel kıta sahanlığı hususu, civar halkın hassasiyetleri gibi konulara dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

3. Deniz tabanı (sea bed) tahsisinin yapılması 

DRES projelerinde aktif olan ülkeler incelendiğinde 2 ana modelin görüldüğü; birincisinin merkezi model ikincisinin de yerel ve merkez hibrid model olan 2 aşamalı izin yaklaşımı olduğuna değinilen 3. başlıkta; ABD, Çin ve Tayvan gibi bazı ülkelerde her iki modelin karışımının da görüldüğü belirtildi. Danimarka, Hollanda ve Almanya’da başarıyla uygulanan örnekler verildi. Deniz tabanının tahsisinin yapılabilmesi için takip edilmesi gereken adımlar ise;  “Öncelikle iklim değişimi ve sıfır karbon hedeflerinin önceliği kapsamında politik adımların atılarak DRES sektörü ile ilgili kapsamlı bir ulusal strateji oluşturulması, Deniz İmar Planlarının DRES projelerini önceleyerek hazırlanmalıdır. Bu kapsamda diğer bütün paydaşların da görüşü alınarak DĠP oluşturulmalıdır. DRES saha tahsisi için ayrı bir birim oluşturulmalıdır. Deniz taban kirası için uygun bir yıllık kira ücreti belirlenmelidir” şeklinde sıralandı.

Denizüstü RES Sanayi Yol Haritası’nda detaylı bir şekilde ele alınan diğer konu başlıklarını, şunlar oluşturdu:

4. DRES için Elektrik Bağlantı Kapasitesi

5. Meteorolojik ve Oşinografik Ölçümlerin Yapılması

6. Meteorolojik ve Oşinografik Çalışmaların Yapılması

7. Denizaltı Jeoteknik ve Jeolojik Çalışmaların Yapılması

8. Denizüstü RES Projelerinin ÇED Sürecinin Başlatılması

9.İzin Sürecinin Kolaylaştırılması 

10. Finansman Modellerinin Belirlenmesi

11. Elektromekanik Ekipman Üretim Yol Haritası

12. Limanların Geliştirilmesi 

13 Gemilerin Türkiye’de Üretim Yol Haritası

14. DRES İzin Süreçlerinin Kısaltılması 

15. DRES İzin Süreçleri Yol Haritası Yayınlanması 

16. DRES İçin Ayrı Kanun Çıkartılması 

17. ÇED Sürecine Paydaşların Müdahiliyeti 

18. İnşaat ve İşletme Dönemi ÇED Sürecinin Uygulanması ve Kontrolü

19. DRES Projesinin Balıkçılıkla Etkileşimi 

20. Kadın Çalışan Kotası

21. Finanse Edilebilirlik (Bankability)

22. İş Sağlığı ve iş Güvenliği

23. Çevreye Karşı Duyarlılık

24 Mühendislik Firmaları Teşvik Sistemi

25 DRES Projeleri Eleman ihtiyacı

26 Yeşil Hidrojen Üretimi

27 Power-to-X Planlaması

28 Enerji Adası Planlaması

29 Denizüstü RES Demontaj Planlaması

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Continue Reading

Dernekler

Rüzgar sektörü, zengin programıyla güçlü rüzgarlar estirecek TÜREK için gün sayıyor

Published

on

By

Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda ‘Rüzgarın Yüzyılı’ temasıyla İstanbul’da gerçekleştirilecek 12. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi 7-8 Kasım’da İstanbul’da düzenleniyor, sektör 3 binden fazla rüzgar profesyonelini İstanbul’a çekecek etkinlik için gün sayıyor. Zengin içeriğiyle rüzgarın küresel ölçekte üst düzey isimlerini bir araya getirecek olan kongre, WindEurope iş birliğiyle bu yıl ilk kez hayata geçirilecek “Türk Tedarikçiler Günü” etkinliği ile Avrupalı türbin ve aksam üreticilerinin tedarik zinciri yöneticileriyle Türk tedarikçileri doğrudan buluşturmaya hazırlanıyor.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından düzenlenen Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda ‘Rüzgarın Yüzyılı’ temasıyla İstanbul’da gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kongre öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarının en üst düzey temsilcilerinin sektörün önde gelen yatırımcılarıyla bir araya geleceği ‘İstişare Toplantısı’ ile başlayacak olan kongre, Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda ve ayrıca Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcında ülkemizden ve dünya genelinden 3 binden fazla rüzgar profesyonelini İstanbul’a çekecek.

TÜREK’in rüzgarla ilgili tüm başlıkları içeren zengin programı:

  • Türk ve yabancı konuşmacıları
  • Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören ve geleceğin rüzgar teknolojileri ile dijitalleşme bağlamlarının birlikte değerlendirileceği ‘Geleceğin Rüzgarı’ vizyoner oturumları
  • WindEurope iş birliğiyle düzenlenecek ‘Türk Tedarikçi Zirvesi’ etkinlikleri
  • Söyleyecek sözü olan şirketlerin açık iletişim yapabileceği ‘Açık Kürsü’ buluşmaları
  • Yakın geleceğin sektör profesyonelleri olan üniversite öğrencilerinin sektörle ilk elden tanışacağı ‘Kariyer Festivali’
  • Ve farklı kategorilerde verilecek ‘Rüzgara Güç Verenler Ödülleri’ ile iki gün boyunca Türkiye enerji gündemini belirleyecek.

Lokomotif sektörden ‘güçlü mesajlar’

Sektörü büyüten yasal düzenlemeler ve teşvik programları sayesinde son 10 yılda çok ciddi bir büyüme ivmesi yakalayan Türkiye rüzgar sektörü, mevcut güçlü sanayisi ve yetişmiş insan gücüyle özellikle Avrupa kıtasının enerji ihtiyacını ‘emisyon hedefleriyle de uyumlu olacak şekilde’ karşılayabilecek en uygun seçenek olarak ön plana çıkıyor. Bu mesajın özellikle vurgulanacağı kongre boyunca yoğun ilgi görecek oturumlardan bazıları şöyle:

  • ‘Net Zero (2053) ve Arz Güvenliğinde Rüzgar Enerjisi’nin Önemi’ Oturumu
  • Sanayi Özel Oturumu: Yerli Türbin Üretimi ve Global Tedarik Zincirindeki Fırsatlar. Bu oturum özellikle yerli sanayicimizin dünya genelindeki erişimini artırma fırsatları bağlamında ufuk açıcı bir oturum olacak.
  • ‘Rüzgarın Yüzyılında Tahsis Edilen Kapasiteler Sonrası Şebeke Planlamasının Önemi’ oturumu ise enerji iletim hatlarındaki genişleme ve iyileştirme çalışmalarının yenilenebilir enerjinin önünü açmadaki kritik rolünü bir kez daha gündeme taşıyacak.
  • ‘Enerji Depolama: LI-ION ve Alternatif Teknolojiler ile Yeşil Hidrojen’ başlıklı oturum şu anda küresel enerji dünyasının üzerinde en çok konuştuğu konulardan biri olan enerji depolama teknolojilerinin enine boyuna ele alınacağı özel bir oturum niteliği taşıyor.
  • Türkiye’nin deniz üstü rüzgar alanındaki ilk hedeflerini açıkladığı bir gündemde bu konunun tartışılacağı oturumun adı ise ‘2035 Yılına Kadar 5 GW Deniz Üstü RES Kurulumu Mümkün mü?’ olacak.

Yenilenebilir enerjinin geleceğinde elektrik piyasası ve karbon ticaretinden rüzgar türbinlerinde nasıl daha verimli yaşam döngüleri sağlanabileceğine; gelişen türbin teknolojilerinden enerjide dijitalleşmenin sektörlerin büyümesine sağlayacağı itici güce kadar birçok alanda düzenlenecek oturumlar, konuyla ilgili yetkin isimlerin bilgi birikimlerini kongre katılımcılarına aktarmasına fırsat sağlayacak.

12. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi yatırımlar, sanayi gelişimi, finans, servis bakım ve karasal rüzgarın ağırlıklı olduğu konu başlıklarının yanı sıra geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Geleceğin Rüzgarı’ vizyoner etkinliği çerçevesinde enerji depolama, deniz üstü rüzgar enerjisi, hibrit ve hidrojenle ilgili ayrı bir bölümü de içerecek. Avrupalı türbin ve aksam üreticilerinin tedarik zinciri yöneticilerinin TÜREK 2023 kapsamında Türk tedarikçilerle doğrudan buluşturulmasına imkan verecek olan “Türk Tedarikçiler Günü” etkinliği ise WindEurope iş birliğiyle bu yıl ilk kez hayata geçirilecek.

12. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nin detaylı programını www.turek.org.tr adresinde bulabilirsiniz.

Endüstri dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz? Şimdi kayıt olun.

  E-Bülten'e kayıt olun
E-Posta:
 
Continue Reading

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com