Hexagon, bulut teknolojisiyle üretimi yeniden tanımlamak için Microsoft ile iş birliği yapıyor

Editör
Hexagon, bulut teknolojisiyle üretimi yeniden tanımlamak için Microsoft ile iş birliği yapıyor

Mühendislerin iş birliği yapma şeklini yeniden tanımlamayı ve ayrık üretim endüstrisinin daha hızlı, daha güvenli ve sanal mühendislik süreçlerinden elde edilen verileri üretilen ürünlerin gerçek dünyadaki ölçümleriyle birleştiren yeni çözümler sağlamayı amaçlayan Hexagon’un Üretim Zekası Bölümü, Microsoft ile stratejik bir iş birliği yapıyor. Hexagon’un üreticilere yönelik Nexus dijital gerçeklik platformunda Microsoft 365 de dahil olmak üzere üretim ve mühendislik sistemlerini birbirine bağlamak için modern bulut altyapısını kullanan çözümler sunacak olan iş birliği, çalışanların bulut hızlandırmalı simülasyon ve yapay zeka aracılığıyla üretkenliklerini artırmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Bulut teknolojisiyle üretimi yeniden tanımlamak için yapılan ortaklık, üretim değer zinciri boyunca iş birliğini dönüştürmeyi ve ürün inovasyonunu hızlandırmak için dijital ikizler uygulamayı amaçlıyor.

İş birliği yapma biçimini dönüştürmek

Hexagon ve Microsoft, açık kaynaklı Fluid Framework ve Azure Fluid Relay hizmetinin geliştirilmesi ve ölçeklendirilmesi konusunda yakın bir iş birliği yaparak, çok çeşitli üretim endüstrisi süreçleri ve sistemleri arasında gerçek zamanlı veri paylaşımını destekleyerek, bir sistemde oluşturulan verilerin başka bir sistemde çalışan herhangi bir kişi veya makine tarafından anında kullanılabilir olmasını sağlıyor. Yeni iş ortaklığı kapsamında Microsoft 365 ekosistemi bu veri katmanına bağlanarak müşterilerin günlük ofis belgelerini ve süreçlerini üretim araçlarına bağlamasına olanak tanıyor. Bu, ekiplere halihazırda kullandıkları araçlarla yenilik yapma özgürlüğü verirken; örneğin, bir Microsoft Excel çalışma sayfasındaki takım maliyeti verileri bir CAM programcısı ile kolayca paylaşılabiliyor, böylece iş uygulamaları ve roller arasında karar verme basitleştiriliyor.

Microsoft Teams çağrıları, yerinde iş birliğine ve farklı mühendislik ve üretim fonksiyonları arasında hızlı, yinelemeli ekip çalışmasına olanak sağlamak için kaynak verilerden sorunsuz bir şekilde görselleştirilen CAD, simülasyonlar veya metroloji nokta bulutları ile etkileşimli çalışma oturumları haline gelebiliyor. Hexagon, artık Teams’de yerel bir uygulama olarak da mevcut olan 3D Whiteboard Nexus aracında bu özelliği zaten gösteriyor.

Yapay zeka ve yüksek performanslı hesaplama ile inovasyonu hızlandırmak

Üretken yapay zeka modellerini üretim yazılımına entegre etmek için Microsoft ile birlikte çalışarak kullanıcıların yeteneklerini daha iyi kullanmalarına yardımcı olan Hexagon, mevcut veri kümelerini analiz ederek istenen çıktıları elde etmek için en iyi uygulamaları öğrenip öneriyor. Bu yapay zeka deneyimleri, uzman kullanıcılara üretkenliği artıran otomasyon sunarken aynı zamanda yeni kullanıcıların becerilerini daha hızlı geliştirmelerine ve daha az denetimle iyi sonuçlar elde etmelerine yardımcı olan bağlamsal danışmanlar içeriyor.

Ortaklık, Hexagon’un üretim, mühendislik ve veri bilimi alanlarındaki uzmanlığını ve Microsoft Azure’un esnek bilgi işlem ve yüksek performanslı bilgi işlem altyapısını kullanarak mühendislik simülasyonlarını 3 kata kadar hızlandırırken, yenilikçi ürünleri pazara daha hızlı sunmak için tasarım ve mühendislik iş akışlarını kolaylaştırmayı mümkün kılıyor. Hexagon’un makine öğrenimi teknolojisi, ağır yük simülasyonlarını optimize ederek çok daha verimli çalışmalarını sağlıyor.

Hexagon’un ölçüm ve gerçeklik yakalama teknolojisi ile Nexus açık erişim platformunun Microsoft’un bulut ekosistemiyle birleştirilmesi, çevik ve iş birliğine dayalı mühendislik uygulamaları ve endüstriyel metaverse kullanım durumları için temel oluşturuyor. Simülasyonlar için Azure bilgi işlem kullanan bir dijital ikiz artık Hexagon’un gerçek dünya, gerçek zamanlı veri yakalama ve karmaşık sistem entegrasyonu olmadan kullanıcılara bilgi sunma özelliklerini kullanabiliyor. Üreticiler bu teknolojileri uygulayarak, ürün yaşam döngüsü boyunca pazara sunma süresini kısaltan, fabrika sahası verimliliğini artıran, üretim sorunlarını gerçek zamanlı olarak tespit eden ve kaliteyi artıran yeni iş akışları oluşturabiliyor.

Bu Makaleyi Paylaş
By Editör
Türkiye'nin alanında en özel yayınlara sahip medya grubu MONETA'nın sektörel dergi ve portallarının yönetimine katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık anlayışıyla içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.
Yorum Yap