Connect with us

Hexagon, PC-DMIS 2020 R2’yi pazara sunuyor

Yayın tarihi:

-

PC-DMIS 2020 R2, Hexagon’un bulut tabanlı varlık yönetimi yazılımı ile entegrasyon, en yeni ASME standartlarına uygunluk ve iş akışlarında daha fazla verim sağlayan birçok özellik sunmaktadır.

Hexagon Manufacturing Intelligence, dünyanın en popüler ölçüm yazılımının son sürümü olan PC-DMIS 2020 R2’yi bugün piyasaya sürdü. PC-DMIS 2020 R2, kullanıcı deneyimini geliştiren ve incelemelerde daha fazla verim sağlayan bir dizi yeni özellik ve iyileştirme sunmaktadır.

PC-DMIS 2020 R2’nin öne çıkan bir yeni özelliği, bulut tabanlı HxGN SFx | Asset Management yazılımına tam entegre edilebilmesidir. Bu çözüm, gerek tek bir sahada gerek dünya çapında birden fazla fabrikada bulunan en önemli varlıkların nasıl bir performans sergilediğinin kullanıcı dostu merkezi bir gösterge paneli üzerinden izlenmesi ve analizi için basit ve doğru bir yol sunar. Veriler toplanıp internette barındırıldığından, her mobil cihazın tarayıcısı üzerinden erişilebilir. Operatörler, bu sayede varlık kullanım durumunu ve arızaları anında görebilir, gerçek zamanlı durum bildirimleri alabilir ve gerçek zamanlı verilere bağlı kararlar alabilir. Routine Detail View (Rutin Detayı Görünümü), kullanıcının belirli bir rutin hakkında süreç bilgisi, rutin ölçüm sonuçları ve rutin geçmişi gibi ayrıntılı bilgilere erişebilmesini sağlar. SMA’ya sahip PC-DMIS kullanıcıları, ayrıca tüm varlıklara dair belirli rutinler hakkında anlık olay bildirimleri de alır.

Geometric Tolerance Command, “kurallara bağlı” yeni GD&T kütüphanemizdir, ASME Y14.5– 2018 ve ISO 1101– 2017 ile uyumludur ve mevcut XactMeasure kütüphanesine kıyasla birçok iyileştirme ve geliştirilmiş özellik kazandırmaktadır. 2018 yılında referans özelliklerin Y14.5 tanımı, mekanik referans simülatörünü veya Y14.5.1 – 2019 uyarınca “gerçek geometrik karşılığı” temsil eden tek bir referans özellik için matematiksel bir tanım sağlayacak şekilde revize edilmişti. Bu yeni tanım, mekanik inceleme yöntemleri ile koordinat ölçüm sistemlerinden alınan dijital veriler arasındaki karşılıklı ilişkiyi geliştirmekle beraber parçaların monte edildiklerinde birbirlerine uyumlarını ve fonksiyonlarını daha doğru bir şekilde temsil etmektedir. ASME Y14.5– 2018 ve ISO 1101-2017 standartlarına uygun ilk yazılım ürünlerinden biri olan PC-DMIS, üreticilerin yeni tasarımlarda teknik gereklilikleri güvenilir ve etkili biçimde karşılayabilmelerini sağlar. Yazılımın yeni hata kontrol özelliği, teknik özelliklerin ASME ve ISO standartlarına uygun olmasını garantiler ve geçersiz veriler hakkında uyarı mesajları göndererek hataların tespit edilip düzeltilebilmesini sağlar. Yeni GT&T kütüphanesi, ayrıca mevcut ASME ve ISO MBD standartlarına uygun model tabanlı tanımlama (MDB) özelliğini de destekler.

PC-DMIS 2020 R2, ayrıca 3D PDF aracı ile daha esnek bir raporlama yöntemi sunmaktadır. 3D PDF ile oluşturulan dijital dosya ürün analizini ve verilere erişimi kolaylaştırdığından dolayı, bu yeni özellik sayesinde parçaların farklı açılardan görülebilmesi için birçok sayfanın yazdırılmasına gerek kalmaz.

Hexagon Manufacturing Intelligence bünyesindeki İş Birlikçi PC-DMIS Çözümleri bölümünün Ürün Müdürü Ken Woodbine, “Sektörün önde gelen metroloji yazılımı olan PC-DMIS’nin bu en son sürümünü yayınlayabilmekten ötürü çok mutluyuz” diyor. “PC-DMIS 2020 R2, sunduğu çeşitli özellikleri ve fonksiyonları sayesinde kendi alanında lider olmaya devam ediyor. En yeni ASME standartlarına uygun ilk metroloji yazılımını geliştirdiğimiz ve böylelikle zorlu bir tedarik zincirinin ihtiyaçlarına cevap verdiğimiz inancındayız. Ayrıca SFx Asset Management ile sunduğumuz tam entegrasyon sayesinde kullanıcıların -nerede olurlarsa olsunlar- metroloji ekipmanlarında gerçek zamanlı veri alabilmelerini sağlayabilmiş olmaktan ötürü onur duyuyoruz.”

Platformun maksimum güvenirliğini sürdürmek amacıyla sunduğumuz bu sürüm, 2020 için planladığımız iki büyük PC-DMIS sürümünün ikincisidir ve bundan sonra da hizmet paketleri ile güncelleştirilecektir. Müşterilerimizin en yeni özellikleri kullanabilmeleri, en yeni güncelleştirmeleri indirebilmeleri ve bakım hizmetlerinden faydalanabilmeleri için bir Yazılım Bakım Sözleşmesi (SMA) satın almalarını öneriyoruz. SMA, ayrıca devam eden teknik desteğe ve servis hizmetlerine de erişim sağlar. 

PC-DMIS 2020 R2, HexagonMI.com web sitesinden veya Universal Updater üzerinden hemen indirilebilir. Daha ayrıntılı bilgi için bölgenizdeki Hexagon temsilciliği ve bayileri ile iletişime geçebilirsiniz.

Türkiye'nin alanında en özel yayınlara sahip medya grubu MONETA'nın sektörel dergi ve portallarının yönetimine katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık anlayışıyla içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.

Devamını oku
Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bilgi Kaynakları

TÜREB ve DEHUKAM ‘Deniz Üstü Rüzgar Mevzuatı İçin İş Birliği Protokolü’ne İmza Attı

Yayın tarihi:

-

Yazar

TÜREB ve DEHUKAM

 Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) ve Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi (DEHUKAM) arasında ‘Deniz Üstü Rüzgar Enerjisi Mevzuat Çalışmaları alanında İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

3 Nisan’da DEHUKAM’ın Ankara’daki merkezinde düzenlenen imza törenine TÜREB Başkanı İbrahim Erden, DEHUKAM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Önel, DEHUKAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Demir, DEHUKAM Müdürü Mustafa Başkara, TÜREB Deniz Üstü Rüzgar Enerjisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ufuk Yaman ve her iki kurumun üst düzey temsilcileri katıldı.

Türkiye rüzgar sektörünün çatı kuruluşu TÜREB ile deniz hukuku ve siyaseti alanlarında ülkemizin uzman kurumlarının başında gelen DEHUKAM arasında bir iş birliği protokolü imzalandı. TÜREB Başkanı İbrahim Erden ile DEHUKAM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Önel ve DEHUKAM Müdürü Mustafa Başkara’nın imzaladığı protokol ile her iki kurum arasında deniz üstü rüzgar enerjisi çalışmaları bağlamında mevzuat ve hukuki alanlarda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulacak ve çeşitli ortak proje çalışmaları yürütülecek.

TÜREB ve DEHUKAM 2TÜREB Başkanı İbrahim Erden, deniz üstü rüzgar enerjisi alanında sektörün ihtiyaç duyacağı düzenlemeleri en verimli şekilde yapma hedefiyle oluşturdukları protokol hakkında şunları söyledi: “TÜREB 32 yıl önce Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye’de rüzgarla ilgili yatırımların artması, insan kaynağının geliştirilmesi ve bu alanda bilgi birikimi sağlanması amacıyla kuruldu. Tabi o zaman daha dünya genelinde de henüz ticari deniz üstü uygulamaları yoktu. Danimarka’da bile ilk ticari tesisler 2000’li yılların başında hayata geçirilmeye başlandı ve özellikle 2010 sonrası yükselen bir ivmeyle deniz üstü yatırımları artmaya devam ediyor. Ülkemizin uzun ve orta vadeli stratejik enerji planlaması kapsamında deniz üstü rüzgar enerjisi hedeflerini de içeren ‘Türkiye Ulusal Enerji Planı’nın 2023 yılı Ocak ayında açıklanmasıyla paralel olarak bizim de TÜREB olarak bu alandaki yoğun çalışmalarımız başladı. Biliyorsunuz 2035 yılında 5 GW’lık bir deniz üstü rüzgar santralı hedefimiz var. Biz de bu hedef doğrultusunda paydaşlarımızla birlikte Türkiye’de deniz üstü rüzgar alanında da sağlıklı bir mevzuat altyapısını oluşturmak, güçlü bir ekosistem geliştirmek ve bilgi birikimi sağlamak adına iş birlikleri gerekiyor. DEHUKAM bu açıdan devletimizin ve akademinin deniz hukuku ve siyaseti alanında kritik birimlerini bünyesinde bulunduran çok değerli bir kurumumuz ve paydaşımız.  Dolayısıyla, bugün DEHUKAM’la imzaladığımız protokole TÜREB olarak büyük önem veriyoruz. Bu ve benzeri iş birlikleri sayesinde bu alanda ulusal ve uluslararası iş birliği imkanlarının genişleyeceğine, bilgi birikiminin artacağına ve böylece yatırımların ve sanayinin gelişeceğine inanıyoruz; bu vesileyle de DEHUKAM yönetimine iş birliğinin başlangıcı vesilesiyle teşekkür ediyoruz.”

DEHUKAM’ın özellikle deniz hukuku alanında çalışan ve araştırmacı yetiştirmeye odaklanan bir kurum olduğunun altını çizen DEHUKAM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Önel de “TÜREB zaten kuruluş amacı dolayısıyla güçlü bir sektörel erişime ve ilgili araştırma altyapısına sahip. Yıllar önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız, özel sektör ve akademinin vizyonu sayesinde kurulmuş bu birliğin deniz üstü alanında da çalışmasını destekliyoruz. Biz de DEHUKAM olarak denizin dokunduğu her yerde olmak istiyoruz. TÜREB Yönetimi de bu amaçla bizimle bağlantıya geçti. DEHUKAM yönetimi olarak iş birliği ile ortak çalışmaların ülkemize ve deniz üstü rüzgar alanındaki hedeflerimize yarar sağlayacağı düşüncesiyle her iki kurum arasında deniz üstü rüzgar alanında karşılıklı bilgi alışverişi yaparak birlik ve beraberlik içerisinde çalışmayı hedefliyoruz. Protokolle deniz üstü rüzgâr enerjisi faaliyetlerinde hukuki altyapıya yönelik eğitim konularında TÜREB’e destek olarak ülkemizin bu alandaki ihtiyacını verimli bir şekilde karşılayacak çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Devamını oku

Bilgi Kaynakları

Rüzgar enerjisi 2023’te kritik eşikleri aşarak rekorlar kırıyor; GWEC, büyüme tahminini revize ediyor

Yayın tarihi:

-

Yazar

Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC)

Bir önceki yıla kıyasla yaklaşık %50’lik bir artış yakalayan yenilenebilir enerji kaynakları, 510 GW’lık yeni kurulumla 2023 yılında rekor kırıyor. 40 yıllık birikimin ardından 1 TW kurulu güce 2023 yılında ulaşan küresel rüzgar enerjisi, 2023’te bir önceki yıla göre %50’lik bir artışla rekorlar kırarak kapasitesine 106 GW kara rüzgarı ve 10,8 GW deniz üstü rüzgar kurulumu ekliyor. Bugün 2024 Küresel Rüzgar Raporu’nu paylaşan Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC), 2024-2030 büyüme tahminini (1210GW) %10 yukarı yönlü revize ediyor. 2030 hedefleri için yıllık rüzgar enerjisi kurulumlarının 10 yıl içinde mevcut 117 GW seviyesinden en az 320 GW’a çıkarak 3 kattan fazla artması gerektiğini açıklayan GWEC, konuyla ilgili atılması gereken adımlara raporda detaylı bir şekilde yer veriyor:

GWEC GLOBAL WIND REPORT 2024

Devamını oku

Yenilenebilir enerjideki son gelişmelerin ele alınacağı IRENEC 2024 için geri sayım başladı!

Yayın tarihi:

-

Yazar

Uluslararası Yenilenebilir Enerji ve Çevre Konferansı (IRENEC) 17-19 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Beykent Üniversitesi’nde 14. kez düzenleniyor. Hem yüz yüze hem de Zoom aracılığıyla sanal olarak gerçekleştirilerek yenilenebilir enerji sektörünü bir araya getirecek olan konferansa, yüz yüze veya internet üzerinden canlı olarak katılacak olan ziyaretçilerin https://www.irenec.org/kayit/ adresi üzerinden kayıt yaptırması gerekiyor.

Yenilenebilir enerjide son teknolojilerin ve gelişmelerin merkezi olan konferans bu yıl; enerji geçişi, kentlerin ülkelerin ve kıtaların iklim nötr olması için yapılanlar ve yapılması gerekenler, yenilenebilir kaynaklarının entegrasyonu, 2050 Avrupa Yeşil Mutabakatı (European Green Deal), Enerji Dönüşümü 2050, yenilenebilir enerji teknolojileri ve uygulamaları konularına odaklanıyor.

İzlemesi ve kaydolması tamamen ücretsiz olan IRENEC 2024, kayıtlarınızı bekliyor.

Devamını oku

Trendler