Güney Kore’de lityum-iyon depolama kullanılacak 1.5 GW’lik offshore rüzgar projesi için start verildi

Editör
Güney Kore'de lityum-iyon depolama kullanılacak 1.5 GW'lik offshore rüzgar projesi için start verildi

G8 ve Holim Tech, Güney Kore’de 500 bin ev ve işletmeye yenilenebilir enerji sağlayacak 1.5 GW’lik offshore rüzgar kapasitesi için anlaşma imzaladı. Santral, şebekeye istikrarlı ve yüksek kaliteli güç yönetimi sağlamak için yeni nesil ultra uzun ömürlü lityum-iyon enerji depolama sistemi ile eşleştirilecek.

G8 ve Holim Tech, 2021’in Kasım ayında rüzgar türbinlerinin konuşlandırılması için şantiye ve kıyı tesislerini denetledi, ardından 24 Aralık 2021’de 1.5 GW’lik projesinin resmi imza töreni yapıldı. Rüzgar santrali, şebekede optimum stabilizasyon ve enerji yönetimi için G8’in teknoloji ortağı 3DOM’un yeni nesil ultra kararlı lityum iyon pilleriyle gelişmiş Enerji Depolama Sistemi’ne (ESS) sahip olacak. Şebekeye güç bağlantısının maksimum uzun vadeli güvenliğini sağlamak için yüksek gerilim denizaltı güç kablolarının G8’in hassas kablo döşeme ve koruma teknolojileri ile döşenmesi planlıyor. Belirtilen tesisler ve offshore türbin yapıları, yerel inşaat ve deniz endüstrilerini desteklerken, yüksek standartlara sahip olacak.

İmzalanan anlaşmayla ilgili açıklama yapan G8 Kore COO’su Pascal Cheon, “Detaylı değerlendirme ve planlamadan sonra yerel yönetimden izin alarak bu önemli projenin ticari uygulamasını başlatmaktan memnuniyet duyuyoruz. Buradaki türbin tesisimizin inşaatı ve işletmesi de gelecekte istihdam yaratılmasına katkıda bulunacaktır” dedi.

Holim Tech Group Başkan Yardımcısı Park Geon-Jeong ise, “Bu gelişme için G8 Kore ve onun Singapur Genel Merkezi ile çalışmaktan, kıyı ilçemizde sürdürülebilir ekonomik gelişmeler sağlamak için çok ihtiyaç duyulan deniz inşaatı uzmanlığını ve teknik kaynakları gelişme alanımıza getirmekten kesinlikle memnunuz” açıklamasında bulundu.

Anlaşmayla ilgili açıklama yapan bir diğer isim olan G8 Grubu’nun Genel Müdürü Gerald Tan, “Bu, G8’in 2017’de 60 MW’lik Gochang Faz 1’den sonra Güney Kore’deki rüzgar santrali projelerine devam ettiğini gösteriyor. Enerji depolama, büyük ölçekli yenilenebilir enerji santrallerinin ilerlemesi için önemli bir unsur olacak. Bu proje hem G8 hem de Güney Kore rüzgar enerjisi endüstrisi için önemli bir adım niteliği taşıyor. Ticari ve kamu hizmeti müşterilerimize eksiksiz ve uzun ömürlü bir enerji depolama çözümü sunarak, yeni nesil enerji depolama teknolojilerimizi kullanacağımız, Asya’daki en büyük offshore santrali projelerinden biri olacağı için Holim ile bölge genelinde yenilenebilir enerjiyi hızlandırma konusundaki ortak taahhüdümüze doğru yolculuğumuza devam etmekten çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

Güney Kore, pandemi sonrası toparlanmayı hızlandırmak ve net sıfır geçişini güçlendirmek için ülkenin yenilenebilir enerjiye geçişini kolaylaştırmak ve beraberindeki temiz teknolojileri geliştirmek için 63 milyar ABD Doları yatırım sözü verdi. Güney Kore, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen güç karmasını 2030 yılına kadar yüzde 6,4’ten yüzde 20’ye çıkarmayı planlıyor.

Bu Makaleyi Paylaş
By Editör
Türkiye'nin alanında en özel yayınlara sahip medya grubu MONETA'nın sektörel dergi ve portallarının yönetimine katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık anlayışıyla içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.
Yorum Yap