Enerji güvenliğinde düşük maliyet, yüksek katma değer: Securitas’tan Hibrit Teknoloji Uygulamaları

Editör
Enerji güvenliğinde düşük maliyet, yüksek katma değer: Securitas’tan Hibrit Teknoloji Uygulamaları

Teknolojiyi entegre ettiği çözümleriyle 29 farklı sektörün güvenlikteki çözüm ortağı olan Securitas, enerji segmentinde 60’ı RES, 35’i GES olmak üzere toplam 140 enerji üretim tesisine güvenlik hizmetleri sunuyor. Enerjide maliyet dostu teknolojik çözümler sunan firma, artan güvenlik riskleri ve maliyetleri dikkate alarak hibrit güvenlik teknolojilerini geliştirdi. Akıllı kameralar, radar ve alarm sistemlerinden oluşan hibrit güvenlik teknolojileri, enerji santrallerine düşük maliyetle yüksek katma değerli koruma sunuyor.

Enerji güvenliğinde birçok avantaj sunan Hibrit Teknoloji Uygulamaları hakkında bilgiler veren Securitas Enerji Segment Lideri Ünsal Kütaruk, enerji üretim santrallerinin genellikle yerleşim yerlerinden uzakta ve geniş alanları kapsadığına dikkat çekerek, “Bu durum gerek işletme döneminde gerekse inşaat döneminde çeşitli güvenlik hassasiyetleri doğurmaktadır. Bu riskleri santral sınırlarına yaklaşmadan, üretimi aksatmayacak şekilde durdurmak önemlidir. Securitas Hibrit Teknoloji hem riskleri hem de güvenliğe ayrılan bütçeyi minimize etmeye yardımcı olmaktadır” dedi.

Kendisine ait olan Smart yazılımı üzerinden hizmet verdiği santrallerin risklerini ölçümleyerek en çok karşılaşılan risklerin analizini yapan Securitas Türkiye, veri analizi sonucunda; yüzde 84 ile hırsızlık, yüzde 8 ile yangın, yüzde 4 ile mülke izinsiz giriş, yüzde 3 ile iş kazası ve tıbbi acil durumların yer aldığını açıkladı. Doğal olaylardan kaynaklı zararların ise yüzde 1 civarında olduğu tespit edildi.

Radar sistemlerini de güvenliğin hizmetine sundu

Üretim santrallerinde teknolojiyi yoğun olarak kullanan şirket, sektörde bir ilk olan güneş enerjili video analiz sistemli kameralardan sonra, radar sistemlerini de güvenliğin hizmetine sundu. Güvenlik risklerinin bulunduğu alana kurulan radar sistemleri, yaklaşık 50-60 metre çapında bir alanı tarayarak; riskin yaklaşmadan tespit edilmesini sağlıyor ve üzerinde yer alan kamerayı otomatik olarak riske doğru yönlendiriyor. 7/24 faaliyet gösteren Securitas Uzaktan İzleme Merkezi ile entegre çalışan bu özel teknoloji, olası ihlallerde yine sisteme dahil IP hoparlör aracılığıyla sesli uyarı yapabiliyor ve yüksek oranda caydırıcılık sağlıyor.

Özellikle elektrik enerjisinin bulunmadığı geniş ve düz operasyon sahalarında, belirlenen hat sınırları içerisindeki alanın korunması için özel olarak geliştirilmiş radar sistemlerinde belirlenen alana giren insan ya da araçlar sensör ile anında tespit ediliyor. Alana otomatik olarak yönlenen kamera sistemi ile güvenlik ihlali doğrulanıyor ve Securitas Uzaktan İzleme Merkezi tarafından gereken müdahale yapılıyor.

Güneş enerjili radar sistemleriyle sürdürülebilir çözüm

Securitas, elektriğin olmadığı kırsal alanlar için güneş enerjili radar sistemlerini de geliştirdi. Bu sistemler, solar panellerin ürettiği elektrik enerjisini sistemde depolayarak, tam dolu durumdayken kapalı hava koşullarında dahi 2 gün çalışmaya devam edebiliyor. Kolay kurulum ve binek araçla dahi kolayca nakliye imkanı ile alanda değişen risk ve diğer koşullara en etkili şekilde uyum sağlayan bu sistemler, sürdürülebilir enerji ile çevre dostu bir gelecek sunuyor.

Bu Makaleyi Paylaş
By Editör
Türkiye'nin alanında en özel yayınlara sahip medya grubu MONETA'nın sektörel dergi ve portallarının yönetimine katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık anlayışıyla içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.
Yorum Yap