Connect with us

Genel

Bağlantı elemanlarının kalesi

Yayın tarihi:

-

 

Merhaba değerli okurlarımız, 1995 yılından bu yana müşteri odaklı yaklaşımlarıyla faaliyette olan ve ürettiği özel bağlantı elemanları ile inovatif çözümlere destek sağlayan KALELİLER BAĞLANTI ELEMANLARI, kapılarını bizlere açtı. KALELİLER BAĞLANTI ELEMANLARI Dış Ticaret ve Pazarlama Müdürü Demet MUMCU ile firmaları hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

 

KALELİLER BAĞLANTI ELEMANLARI ürünleri, hizmet alanları, hedefleri ve daha birçok şeye dair dair sorular sorduk. Sayın Demet MUMCU’ya nezaketi için teşekkür ederiz. Şimdi sizleri bu güzel söyleşi ile baş başa bırakıyoruz.

 

Demet Mumcu kimdir?

 

Demet Mumcu’nun iş hayatı özellikle perakende sektöründe satış, pazarlama ve satınalma konusunda gelişti. İlk olarak 1992 yılında ERSU’da Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevini üstlendi. Ardından MIGROS A.Ş’ de Perakende Ürün Müdürlüğü yaptı. 2006 yılında ise KALELİLER’de Dış Ticaret ve Pazarlama Müdürü oldu.

 

 

“Bünyemizdeki Kalite Kontrol Laboratuvarı’nda uzman mühendisler yönetiminde tüm süreç kontrol edilmekte ve sonuçlar kayıt altına alınmaktadır ve ürün sertifikaları temin edilmektedir.”

 

 

Demet Hanım, bize KALELİLER Bağlantı Elemanları hakkında bilgi verebilir misiniz? 

 

KALELİLER Bağlantı Elemanları 1995 Yılında Hırdavat Satışı üzerine 5 kişilik bir ekiple Ulus ‘ta 30 m2 lik bir yerde başladığı sektörde, bugün 9500 m2 si kapalı olmak üzere 14500 m2lik kendi arazisinde kurmuş olduğu Kaleliler Bağlantı Elemanları Fabrikası’nda toplam 80 kişilik ekibiyle cıvata, saplama, somun ve özel bağlantı elemanları üretmektedir.

 

Bünyemizdeki Kalite Kontrol Laboratuvarı’nda uzman mühendisler yönetiminde tüm süreç kontrol edilmekte ve sonuçlar kayıt altına alınmaktadır ve ürün sertifikaları temin edilmektedir.

 

 

Kaleliler’ in bağlantı elemanları üretimine karar verme süreci ve Kaleliler markasını kurma hikayesini özetler misiniz?

 

Kaleliler olarak kurulduğumuz ilk yıllardan itibaren Norm Cıvata’nın distribütörlüğünü yapmaktayken, özellikle M 24 ve üzerindeki ölçüleri Avrupa’dan ithal etmekteydik. Yıllar içinde ithal ettiğimiz cıvataları ülkemizde nasıl üretebiliriz diye düşünerek araştırmalara başladık.

Araştırmaların sonunda bir hat ile başlayan sıcak dövme ünitemiz şimdi 3 hat ve bir de somun hattı olarak çalışıyor.  KLR markasının patentini de alan firmamız bugün KLR markası ile dün ithalat yapmakta olduğu Avrupa’nın hemen tüm ülkelerine ihracat yapmaktadır. Almanya, İtalya, İsveç, Finlandiya, İsviçre, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Hollanda, Litvanya bunlardan bazılarıdır.

 

Sizinle fabrikanızı gezerken özellikle kalite kontrol laboratuvarınızın çok kapsamlı olduğunu ve ürünlerinizin sıkı bir kalite denetiminden geçtiğini gördük, bize kalite konusunda üretim işleyişini anlatır mısınız?

 

Firmamızda tüm işleyiş bir ERP Programı ile takip ediliyor. Satış ve satınalmadan başlayan süreç, üretim ve kalite kontrole kadar aynı sistem üzerinden LOT numarası ile takip ediliyor. Üretilen her malzeme, kullanılan hammaddeden başlayarak, ilgili talimatlarla kontrol ediliyor ve sonuçlar kayıt altına alınıyor, ERP Programı ile kayıt edilen bilgiler de sistemde yedeklenerek saklanıyor. Kontrol sonucunda ilgili sertifikalar sistem üzerinden çıkartılarak müşterilerimize gönderiliyor.

 

 

Kalite Laboratuvarımızda 2 Metalurji Mühendisi, 2 Makine Mühendisi ve 2 de tekniker arkadaşımız çalışıyor. Bu uzman ekip tarafından üretilen malzemeler için ilgili standart ve şartnamelerin gerektirdiği tüm kriterler ve kontrol planları sahada operatörlere dağıtılıyor. Operatörlerin talimatlar doğrultusunda yapmış olduğu ölçümler de yetkili kalite kontrol personeli tarafından doğrulanıyor ve üretilen malzemelerin testleri yapılarak sonuçlar kayıt ediliyor ve sertifikaları hazırlanıyor.

 

Laboratuvarımızdaki ekipmanlar; 2 adet Çekme Cihazı, Çentik Darbe Test Cihazı, MPI Manyetik Parçacık Test Cihazı, 3 adet Sertlik Test Cihazı, Numune hazırlama, parlatma ve bakalite alma cihazları, Mikroskop, Profil Projeksiyon Cihazı, Kimyasal Analiz Cihazı, Kaplama Kalınlığı Ölçme Cihazı, Kumpaslardır. Talep edildiğinde 100% Çatlak Kontrolü Testi de Seviye 2 Belgeli Mühendislerimiz tarafından yapılarak, raporları temin edilebilmektedir.

 

Kaleliler olarak, ISO 9001:2008 ve ISO 14001:2004, EN 14399-1 ve EN 15048-1 CE belgeleri, EN 14399-1 ve EN 15048-1 TSE MARKA belgeleri, Rüzgar ve Güneş Enerjisi Yerli İmalat Durum belgesi gibi gerekli kalite belgelerimiz mevcuttur.

 

 

“Ankara Ostim ‘de kurulan Ostim Yenilenebilir Enerji Kümesi üyesi de olan firmamız bu konudaki gelişmeleri yakından takip etmekte ve sektörde dünyada başta gelen tedarikçilerden biri olmayı hedeflemektedir.”

 

 

Özellikle Rüzgar Enerjisi sektöründe büyük atılım hedefleriniz olduğunu biliyoruz bize Kaleliler’ in hangi ürün çeşitleriyle sektörde yer aldığını anlatır mısınız? 

 

Kaleliler olarak üretim ve satışımızın ağırlıklı kısmını 10.9 kalite yüksek dayanımlı çelik cıvatalar oluşturmaktadır. Bu konuda yılların getirdiği bir tecrübe bilgi birikimimizi başta Rüzgar Enerjisi olmak üzere Enerji ve özellikle yenilenebilir enerji alanında da değerlendirmek istedik. Ankara Ostim ‘de kurulan Ostim Yenilenebilir Enerji Kümesi üyesi de olan firmamız bu konudaki gelişmeleri yakından takip etmekte ve sektörde dünyada başta gelen tedarikçilerden biri olmayı hedeflemektedir. Bugüne kadar aşağıdaki projelerde ürünlerimiz kullanılmıştır:

 

•Adana Osmaniye Bahçe RES 135 MW

•İzmir Bergama Düzova RES 51,5 MW

•Çanakkale Çanres 38,5 MW/ 33MWe

•Balıkesir Ortamandıra RES 14.4 MWm/10 MWe 

•Kırklareli Karadere RES 16 MWm/15MWe

 

Rüzgâr sektörüne temin ettiğimiz başlıca ürünler, EN 14399-4/6 10.9 HV Cıvata takımları, 8.8 ve 10.9 kalite Saplamalar, Anchor Ringler ve diğer ilgili bağlantı parçalarıdır. Talebe göre SDG ve Geomet Kaplama çeşitleri ile malzemeler temin edilmektedir. Ayrıca özel tasarım ürünler de mühendislerimiz tarafından kalıp tasarımları yapılarak üretilebilmektedir.

 

 

Üretim gamını ise cıvatalar için: M 24-M 72 olarak 800mm. Boya kadar, saplamalar için M 8-M 220 çaplar, somunlar için ise, M 20 – M 100 olarak tanımlayabiliriz. Yeni Fabrikamıza taşınmamızla birlikte önümüzdeki yıllarda Türkiye’den ve dünyadan belli başlı türbin üreticileri ile yapmış olduğumuz ve olumlu da sonuçlanan denetimler sonucunda Rüzgâr Enerjisi Sektöründe daha da gelişerek yer alacağımızı söyleyebilirim.

 

Rüzgâr Enerjisi konusunda yetkili kurumlarca 2017’de ciddi bir proje yatırım yılı olacağı haberleri yayıldı, bu projeler içinde yer alma konusunda enerji sektörüne vermek istediğiniz mesajlar nelerdir?

 

Evet yıllardan beri bu sektörle ilgilenenlerin de çok iyi bildiği ve istediği bazı gelişmelerin artık gerçekleşiyor olması bizi de çok memnun etti. Yerli imalata ilk etapta 51% , daha sonra 70% lere çıkacak bir pay ayrılacak olması ile birlikte ülkemizde bu alanda yatırım yapmak isteyen firmaları tabii ki çok memnun etmiştir. Enerji sektöründeki firmaların da zaten kalite standartlarının yüksek olması nedeni ile bizim gibi üretici firmaları daha da geliştireceğini ve sonuçta ülkemizin bu durumdan çok fayda sağlayacağını düşünüyorum.

 

 

Öncelikle ülkemizdeki projelerde yer alacak ürünler, zamanla dünya pazarında da sektörde aranılan markalar olabilecektir diye düşünüyorum. Bu konuda üretici firmaların da işbirliği yaparak, pazarda boşluk bırakmadan kaliteli üretimleriyle projelerde yer alması ve kendilerini geliştirmeleri çok önemlidir diye düşünüyorum. Sektördeki tüm proje sahiplerini Kaleliler Bağlantı Elemanları’nı yerinde görmelerini ve ülkemizde de bu işin kontrol altında ve yüksek kalite standartlarında yapılabileceğine şahit olmalarını dilerim.

 

Yakın zamanda pazara sunduğunuz ya da sunacağınız yeni bir ürün bulunuyor mu? Varsa bu ürün hakkında değerlendirme yapar mısınız? Şayet ürün pazara çıktıysa ne zaman çıktı, özellikleri neler, satışlarınıza sağladığı katkı nedir?

 

Yakın zamanda üretim hattımıza bir sıcak somun makinesi ekleyeceğiz. Somun üretiminde de ülkemizde çok büyük bir açık olduğunu düşünüyoruz. Uzak Doğudan gelen somunlarda zaman zaman kalite sorunları yaşanmakta, termin süreleri de çok uzun olduğundan bu konuda sıkıntı yaşanmaktadır. Seri üretim yapacak bu makine ile, somun ihtiyacına sağlıklı yanıt verebileceğiz.

 

Ürünlerinizin kullanıcıları için özel tavsiyeleriniz var mıdır? Ürün seçimi konusunda nelere dikkat etmeleri gerekiyor? 

 

Bizim ürünlerimiz özellikle yüksek dayanımlı yüksek kalitedeki ürünlerdir. Genellikle ağır yükler altında veya hassas işlerde kullanılmaktadır. O nedenle de üretim ve kalite kontrol koşulları çok önemlidir. Ürün seçimi yaparken ilgili projeye göre, kullanım alanına göre doğru ürün seçimi yapılmalıdır. Bu konuda müşterilerimiz her zaman bizimle paylaşımda bulunabilir, mühendis arkadaşlarımız gereken yönlendirmeleri yaparlar, ilgili teknik standartlar doğrultusunda müşterilerimizi bilgilendirirler. Hatta talep edilirse süpervizörlük de verebilirler.

 

 

Rüzgar tribünlerinin montajı konusunda süpervizörlük hizmeti de verdiğimiz projeler de vardır. Şunu söyleyebilirim ki bizim firmamız ve tüm ekibimiz sadece faturayı kesene kadar değil, ürün sağlıklı bir şekilde kullanım alanına gidene kadar ve hatta sonrasında , montaj sırasında da ürünlerinin arkasında, müşterisinin yanındadır. Bu destekleyici ve paylaşımcı tutum sayesinde de müşterileri nezdinde yıllardır süren bir güven oluşturmuştur.

 

Yurt içi ve yurt dışı pazarları ile ilgili önümüzdeki dönem nasıl bir pazarlama stratejisi izleyeceksiniz? 

 

Yurt içinde de yurt dışında da zaten son 5 yıldır sektörel fuar çalışmaları yapmaktayız. Bu fuar çalışmalarını bazı yeni sektör ve ülkelerle geliştirmek istiyoruz. Yazılı basın ve sosyal medyaya biraz daha ağırlık vermek amacındayız.

 

2016 yılında ve bu yılın ilk yarısında alanınızda hedefinize ne kadarlık ulaştınız? Gelecek dönem için hedefleriniz nelerdir? 

 

2016 yılında hedeflediğimiz rakamı 80% olarak gerçekleştirdik, bunda son dönemde yaşanan gelişmeler de etkili oldu diye düşünüyoruz. Gelecek dönem için hedeflerimiz ihracatın payını artırmak ve bunun için çalışmalar yapıyoruz.

 

Eklemek istediğiniz başka konular var mı?

 

Kaleliler KLR markası ile sadece Türkiye’de değil, dünyada özellikle sıcak üretim ve saplama ve somun üretimi konusunda lider marka olmayı hedeflemiştir. Şimdiye dek yaşadığımız tecrübeler bunun imkansız olmadığını göstermiştir. Ekibimize kattığımız yeni arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle bu hedefimiz için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.

 

Ülkemizin gündeminde belirsizlikler ve sıkıntılı günler olmasına rağmen bizim Türkiye’mizin gücüne, insanının çalışkanlığı ve dürüstlüğüne inancımız tamdır. İlim ve akıl ışığında inançla çalışarak başaramayacağımız bir şey yoktur diye düşünerek yolumuza devam ediyoruz. Sizlere de bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederiz.

 

 

Genel

ENERCON ve Enerjisa Üretim, YEKA-2’nin ikinci aşaması için türbin anlaşması imzaladı

Yayın tarihi:

-

Yazar

Enercon ve Enerjisa Üretim, WindEurope Bilbao etkinliğinde YEKA-2 projeleri kapsamında 250 MW’lık türbin sevkiyat sözleşmesi imzaladı. 750 MW’lık türbin teslimat anlaşmalarının başarılı bir şekilde yerine getirilmesinin ardından imzalanan anlaşma ile 1.000 MW’lık projenin tamamlanması için önemli bir adım atıldı. 250 MW kapasite için imzalanan anlaşma kapsamında, 60 adet Enercon E-138 EP3 E2 Rüzgar Türbini teslim edilecek.

Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün önde gelen şirketlerinden ENERCON ve Enerjisa Üretim, İspanya’nın Bilbao kentinde düzenlenen WindEurope etkinliğinde Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’in de katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde, YEKA-2 projesi kapsamında iş birliklerine devam ettiklerini duyurdu. 20 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen imza töreninde; ENERCON CEO’su Udo Bauer, ENERCON CCO’su Uli Schulze Südhoff, ENERCON Bölge Başkanı Arif Günyar, Enerjisa Üretim Rüzgâr Santralleri Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Ezgi Deniz Katmer, Enerjisa Üretim Satın Alma Genel Müdür Yardımcısı Aziz Ünal ve Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı İbrahim Erden de yer aldı.

Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün öncü firmaları olarak, yaptıkları iş birliği ile Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerine önemli katkılarda bulunan Enercon ve Enerjisa Üretim, bu katkıyı sürdürmeye devam ediyor. 2022’nin Ekim ayında gerçekleştirdikleri stratejik bir anlaşma ile YEKA-2 Projesi’nde toplam 1000 MW’lık bir kapasite için çerçeve anlaşması imzalayan şirketlerin bu projesi, Türkiye rüzgar enerjisi endüstrisinin sürdürülebilir geleceği için önemli bir adımı temsil ediyor. İlk fazda başarıyla tamamlanan 750 MW’lık türbin sevkiyat anlaşmalarının ardından, bugün geriye kalan 250 MW’lık kapasite için 60 adet Enercon E-138 EP3 E2 rüzgar türbini içeren sevkiyat anlaşması ile projenin tamamlanmasına bir adım daha yaklaşılarak, toplam 1000 MW’lık kapasite için türbin üretimine yeşil ışık yakılmış oluyor. Bu gelişme, YEKA 2 Projesi’nin başarılı bir şekilde ilerlediğini gösterirken, Türkiye temiz enerji hedeflerine ulaşma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor.

Törende konuşan ENERCON CCO’su Uli Schulze Südhoff, şunları söylüyor: “Türkiye, rüzgar türbinlerinin üretimi, satışı, kurulumu ve servisi açısından ENERCON için odak pazar olmaya devam ediyor. Büyük perspektifler sunuyor ve yetkili makamlar tarafından muazzam bir destek alıyoruz. Ülkenin yenilenebilir enerjinin ve özellikle de kara rüzgârının yaygınlaştırılması konusunda net bir kararlılığı var. Türkiye’deki sahalarda son derece güvenilir olduğu kanıtlanmış, sınıfının en iyisi rüzgar türbini teknolojisini sağlayarak müşterimiz Enerjisa Üretim ile birlikte Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki hedeflerini desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. Enerjisa Üretim’e güvenleri için teşekkür ediyor ve verimli iş birliğimizi sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz.”

ENERCON Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı Arif Günyar, yapılan anlaşma ve projenin önemine dair şu açıklamalarda bulunuyor: “ENERCON olarak, partnerimiz Enerjisa Üretim ile 2022 yılında Avrupa’da tek kalemde imzalanan en büyük 1000 MW ilk çerçeve anlaşmasını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. YEKA II ihalesinin getirdiği derin yerlilik kapsamlarına uygun olarak, yerli aksam ile gerçekleşecek olan projelerimiz, mevcut yerli üretim ve sanayinin devam etmesi ve derinleştirilmesi açısından önemli bir mihenk taşı olmuştur.”

Enerjisa Üretim Rüzgâr Santralleri Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Ezgi Deniz Katmer, “1.000 MW YEKA 2 Projesi, Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektörüne tarihi bir yatırımdır. ENERCON iş birliğiyle önümüzdeki dönemde Türkiye’de kurulacak her üç rüzgar türbininden biri Enerjisa Üretim imzasını taşıyacak ve Türkiye’nin yenilenebilir enerji yatırımlarına yön verecek” diyor.

İlk YEKA projesi Akköy RES’in devreye alınması

İlk faz için rüzgar türbinlerinin üretimi devam ederken ENERCON, Aydın’ın Didim ilçesindeki 25,2 MW kapasiteli 6 adet E-138 EP3 E2 türbininden oluşan ilk YEKA projesi Akköy Rüzgar Santrali’ni 2023 yılı sonunda devreye alarak YEKA 2 yolculuğuna başarılı bir başlangıç yapıyor. ENERCON Bölge Başkanı Arif Günyar, şunları ekliyor: “Projelerin başarılı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine katkıda bulunan tüm ekiplerimize, tedarikçilerimize ve alt yüklenicilerimize minnettarız. Enerjisa Üretim ile birlikte ENERCON ekipleri de projelerin başarıyla hayata geçirilmesi için yoğun çaba ve hazırlıklarını sürdürüyor.”

Devamını oku

Genel

WindEurope Bilbao hızlı başladı

Yayın tarihi:

-

Yazar

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin geniş bir heyetle katıldığı WindEurope Bilbao Yıllık Etkinliği, 20 Mart’ta Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’in de konuşmacıları arasında olduğu özel ‘Bakanlar Oturumu’ ile başladı. TÜREB Standı’nın açılışını da yapan Dönmez, standı ziyaretinde katılımcı şirketlerin üst düzey yöneticilerinden fuar temaslarına ve sektöre dair görüşlerini aldı.

WindEurope CEO’su Giles Dickson’ın modere ettiği ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’in de konuşmacı olarak yer aldığı Bakanlar Oturumu yoğun ilgiyle takip edildi. Oturumun diğer konuşmacıları Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Philipp Nimmermann, Yunanistan Enerji ve Çevre Bakan Yardımcısı Alexandra Sdoukou, Moldova Enerji Bakan Yardımcısı Carolina Novac, Siemens Gamesa Renewable Energy CEO’su Jochen Eickholt, RWE Onshore Wind/PV Europe & Australia CEO’su Katja Wünschel, Iberdrola Renewables Yönetici Direktörü Xabier Viteri Solaun ve EDPR Avrupa ve Latin Amerika CEO’su Duarte Bello oldu.

Oturum sonrasında TÜREB Başkanı İbrahim Erden ve Enerji İşleri Genel Müdürü Ahmet Özkaya ile birlikte ‘Türkiye Pavilyonu’ olarak da kabul edilen TÜREB Standı’nın açılışını gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Dönmez, fuara katılan Türk şirketlerin temsilcilerinden fuardaki temas programları hakkında bilgi aldı. TÜREB Başkanı İbrahim Erden, Türkiye’yi böyle bir etkinlikte üst düzeyde temsil ediyor olmaktan memnun olduklarını belirterek fuar süresince düzenleyecekleri teknik ziyaretler ve gerçekleştirecekleri temaslarla sektörün büyümesine katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Devamını oku

Genel

Türk rüzgarı Bilbao’ya uzandı

Yayın tarihi:

-

Yazar

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) öncülüğünde üst düzey kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan büyük bir heyet, 20-22 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek WindEurope Bilbao Yıllık Etkinliği katılımı için Bilbao’ya uçtu. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’in de çeşitli görüşmeler yapmak üzere aralarında yer aldığı heyet, Türkiye rüzgar sektörünün Avrupa’nın en güvenilir tedarik partneri olduğunu mesajını bir kez daha vurgularken yerli rüzgar sanayisinin daha da gelişmesine ve iş hacmini artırmasına yönelik temaslar gerçekleştirecek. 

‘Rüzgarda Seferberlik Yılı’ mottosuyla sektörün büyümesini hızlandıracak adımlar atmayı sürdüren TÜREB öncülüğündeki geniş bir heyet, Türkiye rüzgar sektörünü dünyadan ve Avrupa’dan temsilcilerle buluşturmak üzere WindEurope Bilbao Yıllık Etkinliğine katılmak üzere Bilbao’ya uçtu. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ile T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan üst düzey temsilcilerin de katıldığı programda, heyet mensupları, ‘Türkiye Pavilyonu’ niteliği taşıyacak TÜREB standında Avrupa rüzgar sektörü temsilcileriyle çeşitli temaslar gerçekleştirecek.

Dünyanın farklı ülkelerinden 12 binden fazla rüzgar profesyonelini bir araya getirecek olan WindEurope 2024 Yıllık Etkinliği, küresel anlamda en etkili sektör platformları arasında yer alıyor. TÜREB Başkanı İbrahim Erden, yatırımcılardan türbin şirketlerine, yerli sanayiden sektörle ilgili karar verici kurumlara kadar çok geniş bir yelpazeden üst düzey temsilcilerin yer aldığı Bilbao Heyeti’nin, Türk rüzgar sektörü adına verimli iş birliklerine imza atacağına inandığını söyledi.  Sanayi Yılı ve Yatırım Yılı’nın ardından 2024’ü ‘Rüzgarda Seferberlik Yılı’ ilan ettiklerinin altını çizen Erden, büyük potansiyelini gerçekleştirme yolunda ilerleyen Türkiye rüzgar sektörü olarak yurt içinde proje izin süreçleri, finansman ve sürdürülebilir büyümeye; yurt dışında ise yerli rüzgar sanayisinin Avrupa’nın en güçlü tedarik ortağı olduğu mesajını vermeye odaklandıklarını hatırlattı. İbrahim Erden, WindEurope etkinliklerinin Türkiye’nin bu alandaki gücünü ve potansiyelini uluslararası arenada vurgulamak açısından en uygun platformlar olduğunu kaydederek 2035 ulusal emisyon hedeflerine erişimde daha fazla rüzgar kurulu gücünü hızla gerçekleştirmenin giderek daha kritik bir etken haline geldiğini sözlerine ekledi.

Etkinlikte ikili temasların yanı sıra Türkiye’nin rüzgar enerjisi potansiyelini, teknolojik gelişmelerini ve vizyonunu katılımcılara tanıtacak olan TÜREB Heyeti, 22 Mart’ta sona erecek WindEurope Bilbao Fuarı’nın tamamlanmasının ardından 23 Mart’ta Türkiye’ye dönecek.

Devamını oku

Trendler