Ocak–Mart 2026 döneminde müşteriler toplam 292 adet rüzgar türbini siparişi verdi. Siparişler 13 farklı ülkedeki projeleri kapsarken, en güçlü pazarlar arasında Almanya, Türkiye ve İsveç yer aldı.
Ortalama satış fiyatı 0,91 milyon euro/MW seviyesine yükseldi
Şirket verilerine göre, megavat başına ortalama satış fiyatı (ASP) 2026’nın ilk çeyreğinde 0,91 milyon euro/MW olarak gerçekleşti. Bu değer, 2025’in aynı döneminde 0,87 milyon euro/MW seviyesindeydi.
Fiyat artışının, proje kapsamı ve bölgesel dağılım etkilerinden kaynaklandığı belirtildi.
Nordex: Sipariş akışı yıl boyunca devam edecek
José Luis Blanco, konuya ilişkin değerlendirmesinde, yılın yaklaşık 1,9 GW sipariş hacmiyle beklentilere paralel başladığını ifade etti. Blanco, Avrupa ve Kuzey Amerika’da sipariş hattının sürdüğünü ve yıl genelinde sipariş momentumunun devam etmesinin beklendiğini belirtti.
Nordex Group hakkında
Nordex Group, 1985 yılından bu yana 40’tan fazla pazarda toplam 64 GW’ın üzerinde rüzgar enerjisi kapasitesi kurdu. Şirket, 2025 yılında yaklaşık 7,6 milyar euro ciro elde etti.
Grubun üretim ağı Almanya, İspanya, Brezilya, Hindistan ve ABD’deki tesisleri kapsarken, ürün portföyü 4 MW – 7 MW+ sınıfındaki kara tipi rüzgar türbinlerine odaklanıyor.
Nordex SE, Almanya’da MDAX ve TecDAX endekslerinde işlem görüyor.
Bu ürün için size geri dönüş yapalım
Teknik detay, fiyat bilgisi veya teklif talebiniz için formu doldurun. Talebiniz doğrudan ilgili ekibe iletilir.


