KEY – The Energy Transition Expo 2026 enerji dönüşümünün uluslararası vitrini oldu

Mesut Kul
5 Görüntüleme
3 Min. Okuma

İtalya’nın Rimini kentinde düzenlenen KEY – The Energy Transition Expo 2026, ziyaretçi sayısındaki artış ve güçlü uluslararası katılımla tamamlandı. Enerji dönüşümüne odaklanan organizasyon, bu yıl toplam ziyaretçi sayısında %10, uluslararası ziyaretçilerde ise %9 artış kaydetti.

4–6 Mart 2026 tarihleri arasında Rimini Expo Centre’da gerçekleştirilen etkinlik, Italian Exhibition Group (IEG) tarafından organize edildi. Avrupa, Afrika ve Akdeniz bölgesinin enerji dönüşümü odaklı önemli buluşmalarından biri olan fuar, sektör temsilcilerini, yatırımcıları ve teknoloji sağlayıcılarını bir araya getirdi.

1.000’den fazla katılımcı ve 59 ülkeden delegasyon

KEY 2026 kapsamında toplam 125.000 metrekare sergi alanında ve 24 salonda düzenlenen fuara 1.000’den fazla marka katıldı. Katılımcı firmaların 320’si yurt dışından geldi.

Etkinlikte güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, hidrojen, enerji depolama, enerji verimliliği, e-mobilite ve sürdürülebilir şehir çözümleri gibi enerji dönüşümünün farklı alanlarında geliştirilen teknolojiler sergilendi.

Fuar kapsamında ayrıca 530 hosted buyer ve 59 ülkeden uluslararası delegasyon Rimini’de ağırlandı. Bu program, İtalyan Ticaret Ajansı (ITA) ile İtalya Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakanlığı (MAECI) desteğiyle yürütüldü.

Enerji dönüşümüne odaklanan 160 konferans

KEY 2026 kapsamında düzenlenen 160 konferans, enerji dönüşümü alanındaki teknolojik gelişmeler ve finansman modellerine odaklandı.

Konferans programında şu başlıklar öne çıktı:

  • enerji dönüşümü yatırımlarının finansmanı
  • enerji verimliliği uygulamaları
  • enerji depolama teknolojileri
  • elektrik şebekelerinde yapay zekâ kullanımı
  • yenilenebilir enerji üretiminin tahmini ve yönetimi

Sektör temsilcileri, enerji dönüşümünün hızlanabilmesi için özellikle şebeke esnekliğinin artırılması ve yatırım ortamını destekleyen düzenlemelerin oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Innovation District alanında start-uplar öne çıktı

Fuarın öne çıkan bölümlerinden biri olan Innovation District, yenilikçi girişimler ve sürdürülebilir iş alanlarına odaklandı.

Bu bölümde 32 start-up ve KOBİ, enerji dönüşümüne yönelik yeni teknolojilerini tanıttı. Ayrıca Green Jobs & Skills girişimi kapsamında sürdürülebilirlik alanında iş gücü ile şirketler bir araya getirildi.

Etkinlikte ayrıca Lorenzo Cagnoni Innovation Award kapsamında en yenilikçi projelere ödül verildi.

Elektrik ekosistemine odaklanan DPE fuarı da düzenlendi

KEY fuarı ile eş zamanlı olarak DPE – International Electricity Expo etkinliği de gerçekleştirildi. Bu etkinlik elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı, güvenlik ve otomasyon ekosistemine odaklandı.

DPE organizasyonu, Italian Exhibition Group, Distributed Generation Association ve Federazione ANIE iş birliğiyle düzenlendi.

PPA anlaşmalarına odaklanan KEY CHOICE etkinliği

Fuar öncesinde Rimini Palacongressi’de düzenlenen KEY CHOICE – Unlock the Future of PPAs etkinliği, enerji sektöründe giderek önem kazanan Power Purchase Agreement (PPA) anlaşmalarına odaklandı.

B2B formatındaki etkinlik, Italian Exhibition Group ve Elemens iş birliğiyle gerçekleştirildi.

KEY 2027 için tarih açıklandı

Organizatörler, KEY – The Energy Transition Expo’nun bir sonraki edisyonunun 10–12 Mart 2027 tarihlerinde yine Rimini Expo Centre’da düzenleneceğini açıkladı.

Mevcut katılımcılar, 15 Mayıs 2026’ya kadar erken rezervasyon avantajından yararlanarak 2027 edisyonundaki stand alanlarını indirimli fiyatlarla rezerve edebiliyor.

Hızlı teklif

Bu ürün için size geri dönüş yapalım

Teknik detay, fiyat bilgisi veya teklif talebiniz için formu doldurun. Talebiniz doğrudan ilgili ekibe iletilir.

Talep türü:
✓ 24 saat içinde geri dönüş
✓ Doğrudan ilgili ekibe iletilir
✓ Ücretsiz bilgi talebi
Bu Makaleyi Paylaş
Yorum yapılmamış