Yayın tarihi:

-

Yenilenebilir Enerji Birliği EUROSOLAR Türkiye, Uluslararası Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansı IRENEC’in 11. buluşmasını 20-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Pandemiyle ilgili zorunluluklar nedeniyle Zoom üzerinden yapılacak konferansta, yerel, ulusal ve küresel yeşil düzen konuşulacak.

20-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek konferansa ilişkin EUROSOLAR Türkiye’de tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

 Dünyaca ünlü araştırmacılar IRENEC’te

“Geçtiğimiz yıllarda büyük toplantı salonlarında yaptığımız konferansımıza çeşitli ülkelerden ve ülkemizden pek çok akademisyen, bilim insanı, sektör temsilcisi katıldı. Dünyanın en büyük sorunu iklim değişikliğinin önde gelen nedeni fosil yakıtları kullanmanın alternatifi olan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım teknolojileri üzerine çok değerli tebliğler verildi, uygulamalar paylaşıldı. Konferanslarımızda İngilizce-Türkçe simultane çeviri yapılıyor.

Pandemi nedeniyle 2020 yılında sanal ortamda onuncusunu gerçekleştirdiğimiz konferansımızı, 20-22 Mayıs 2021 tarihleri arasında Covid 19 şartlarının devam etmesi nedeniyle yine Zoom üzerinden sanal ortamda 11. kez yapacağız. Bugün iklim değişikliğinin getirdiği felaketleri önlemenin yolu artık bilindiğine göre bu önlemlerin başta geleni biliyoruz ki yüzde 100 yenilenebilir enerjinin sanayide, ulaşımda, konutlarda vs. kullanılmasıdır. Bunun teknolojik olarak altyapısı vardır. Bunları tartışmak üzere, IRENEC 2021’de, dünya çapında ünlü araştırmacıların katılacak olması dikkat çekiyor. Birleşmiş Milletler Uluslararası Enerji Ajansı Bonn Inovasyon ve Teknoloji Başkanı Dolf Gielen, Amerika Atmosfer ve Enerji Programı Direktörü Mark Z. Jakobson bu isimlerden sadece birkaçı.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version