Enerji santralleri kesintisiz takipte 

Yayın tarihi:

-

Enerji sektöründe, her projenin kendine has bir karakteri olmasından dolayı özellikle şantiye/montaj aşamasındaki zorlu lokasyonlar, geniş alanlar, projelerdeki değerli malzeme yoğunluğu güvenlik risklerini arttırıyor. Bu kapsamda eski usul bekçi yerine teknolojinin etkin kullanıldığı profesyonel güvenlik hizmetleri ve akıllı teknolojilere ihtiyaç duyulmaya başlandı. 

Securitas Türkiye Enerji Segmenti Lideri Ünsal Kütaruk, ortaya çıkan bu ihtiyaçlara karşın Güneş Enerjili Kamera sistemlerini yoğun olarak kullandıklarını belirterek, “Bu kameralar üzerlerindeki güneş paneli ve bataryası sayesinde şebeke elektriğinden bağımsız olarak çalışmakta ve istenilen yere taşınabilmekte. Kamera üzerinde yer alan GSM hat sayesinde de istenilen noktadan mobil uygulama ile kameraya canlı olarak bağlanılabilmekte ve projenin, riskli alanları anlık olarak izlenebilmekte. Ayrıca hafıza kartı sayesinde geçmişe yönelik bu kayıtlara telefon üzerinden ulaşabilmek de mümkün.  Özellikle RES montaj-inşaat projelerinde yoğun olarak kullanılmakta olan Güneş Enerjili Kamera Sistemi sayesinde projeye gitmeye gerek kalmadan türbin montajlarının ne durumda olduğu proje yöneticileri tarafından telefon üzerinden anlık olarak izlenebilmekte, projede yer alan türbin pad alanları, şalt sahası çalışmaları, değerli malzeme stok alanları ve mobilizasyon alanlarında 7/24 hareket dahilindeki kayıtlara ulaşılabilmekte, risk içeren bağlantı yolları kontrol altında tutulabilmekte” dedi.  

Securitas Türkiye Enerji Segmenti Lideri Ünsal Kütaruk

İşletmeye geçmiş RES projelerinde ise standart kamera sistemlerinden farklı olarak kurulan video analizli kamera sistemleri, hoparlörler ve Securitas Uzaktan İzleme Merkezi entegrasyonu sayesinde anlık müdahaleler yapılabildiğine dikkat çeken Kütaruk “Örneğin bir RES projesinde tüm türbinlere, bir GES projesinde tesisin tüm çevresine video analizli kameralar ve hoparlör sistemleri kuruyoruz. Bu sistemlerin 7/24 Securitas Uzaktan İzleme Merkezi ile iletişim halinde olmalarını sağlıyor ve olası bir müdahalede kamera bunu algılayarak görüntüyü Uzaktan İzleme Merkezi’ne iletiyor. Buradaki operatörlerimiz aracılığıyla alarmı anında analiz ederek doğrulama yapabiliyoruz.  Müdahalenin niteliğine göre uzaktan sesli uyarı yaparak çok yüksek oranda caydırıcılığı sağlıyoruz. Bu sistemi kontrol hizmetlerimizle de entegre ederek, tesislerin rutin ve rutin dışı kontrollerini çok daha etkin şekilde gerçekleştirmemizi de sağlıyor. Kontrol görevlilerimiz rutin planlar ve sadece gereken durumlarda ilgili alanları ziyaret ettiğinden yakıt ve personel maliyetlerinden de tasarruflar sağlanıyor. Riskleri engelliyor ve detaylı raporlamalar yapabiliyoruz” dedi. 

Özellikle hırsızlık risklerinin yüksek olduğu Rüzgar Enerjisi Santrallerinde kesintisiz güç kaynağına sahip olan Güneş Enerjili Kamera sistemi ile 7/24 uzaktan izleme hizmeti verilebiliyor ve sesli uyarı sistemiyle desteklenen bu hizmet olası tehlikeli durumlara karşın da caydırıcı etki yaratıyor. 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version