Connect with us

ICCI 2018, 2 Mayıs’ta kapılarını açıyor

Yayın tarihi:

-

Türkiye’nin lider enerji fuarı ICCI Powered by Power-Gen, enerjide yeni iş birlikleri için ulusal ve uluslararası enerji şirketlerini İstanbul’da bir araya getirecek.

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Türkiye’nin en büyük enerji fuarı ICCI Powered by Power-Gen, sektöre damgasını vuracak önemli yeniliklerle kapılarını açmaya hazırlanıyor. 2-4 Mayıs tarihleri arasında Deutsche Messe ve Penwell International ortaklığıyla Sektörel Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek olan 24. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı “Iccı Powered by Power – Gen”de bu yıl, 200’e yakın katılımcı firma yer alacak. 2018 yılında yenilenen kabuğu ile yepyeni bir ivme yakalayan “ICCI Powered by Power-Gen”, fuar ve konferansı bünyesinde birçok yeniliği bir arada barındırıyor. Türkiye’nin yabancı ülkelerle arasındaki enerji iş birliklerinin güçlendirilmesi ve artırılması amacıyla bir ilke imza atılan fuarda yabancı konsoloslukların katılımıyla Diplomatik Alan kurulacak.

Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Feraye Gürel

Fuarda bu yıl her alanda yabancı katılımına daha fazla ağırlık verildiğini belirten Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Feraye Gürel şunları söyledi:

“Bu yıl ziyaretçi tarafında VIP delegasyonlarımız olacak. Bunların başında Güney Afrika, Namibya, Botswana, Zimbabve, Malavi, Tanzanya ve Mozambik geliyor. Avrupa’dan İtalya, İran ve Çekya geniş pavilyonları ile fuarda yer alacak, bu anlamda hem firma hem de ciddi bir delegasyon katılımı olacak. Güney Afrika’dan çok ciddi bir katılım bekliyoruz. ESKOM’un bağlı olduğu Public Enterprise Bakanlığı’ndan da bir grup katılacak. Bununla birlikte İran’dan diplomatik delegasyon heyetlerinin yanında 20’ye yakın firmayı fuarımızda ağırlayacağız. Yunanistan, Brezilya ve Kore tarafında da güzel açılımlarımız oldu. Diğer yandan ICCI Powered by POWER-GEN olarak finans kurumlarının ve yatırımcı gruplarının sayısında da artış olacak. Bu yılki katmadeğerli yeniliklerimiz bunlarla da sınırlı değil. Türkiye’de ‘B2B’ ikili İş Görüşmeleri organize eden ilk etkinlik olarak, Start-Up Projelerimiz ile de yine ilklere imza atmaya devam edeceğiz. ICCI olarak yine çok önemsediğimiz bir diğer konu ise SOLAR ÇATI uygulamaları, bu konunun yakın gelecekte çok önemli bir noktaya geleceğini düşünüyoruz. O nedenle etkinliğin 2. günü olan 3 Mayıs’ta Endüstriyel Solar Çatı Uygulamaları ile ilgili 4 adet oturum düzenleyeceğiz. Teknolojiden, mevzuata ve finans kadar tüm detayları ile Solar Çatı Uygulamalarını ele alacağız. Bu oturumlarda çok önemli konuşmacılarımız olacak. Son olarak ise bu yıla özel yeniliklerimiz araasında sayabileceğim bir diğer konu da çok saygın konuşmacılarımızı bu yıl ilk defa ICCI’da ağırlayacağız. Dünyanın önde gelen futuristlerinden Sayın Ufuk Tarhan, etkinliğin 2. günü bizlerle beraber olacak.”

200’e yakın firmanın katılacağı fuarda Brezilya, Hindistan, İran, Japonya, Kore ve Yunanistan başta olmak üzere pek çok yabancı konsolosluk Ticari Organizasyon Birimleri ve diplomatlarıyla Diplomatik Alan’da yer alacak.

Enerji sektörünün tüm bileşenleri bir arada!

Katılımcı firmaların yenilenebilir enerji, kojenerasyon, elektrik üretimindeki yeni trendler ve elektrik ticareti, dağıtım enerji üretim sistemleri, elektrik iletim sistemleri, enerji tesislerinde bakım, onarım ve servis hizmetleri, çevre teknolojileri, enerji verimliliği, enerji  lojistigi ve dijitalizasyon, akıllı şebeke ve akıllı altyapı konularında ürün ve hizmetlerini sergileyeceği fuarda sektörün yeni trendleri de ziyaretçilerle buluşacak. Bu yıl enerji üretim, iletim ve dağıtım sektörleri arasındaki yakınlaşmayı temel alan fuarda enerji değer zincirindeki tüm ana başlıkları fuar süresinde düzenlenecek konferanslarda masaya yatırılacak.

Fuarın odak konuları arasında geleceğin enerji sektörü olduğunu belirten Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Feraye Gürel şunları söyledi: “Yenilenen yüzümüz ile ICCI 2018 için bu yıl ilklerin yılı diyebiliriz. Gelecekte hem üretimde hem T&D tarafında teknolojik olarak bizi nasıl bir gelecek bekliyor. ‘Akıllı enerji teknolojileri üretimde, iletim ve dağıtımda ve bireysel yaşantımızda bize neler getirecek? Bu anlamda enerji futurizmiyle ilgili çok ilgi çekecek oturumlarımız olacak. Yine bu hızlı teknolojik gelişmelere bağlı olarak ele alınacak Dijitalizasyon ve bunun uzantısı Siber Güvenlik başlığı, geleceğin kritik konularından enerji depolama, akıllı alt yapılar ve şebekeler, E-Mobility ve Elektrikli Araçlar konusu ön plana çıkacak. Yenilenebilir enerji tarafında şebeke entegrasyonu ile ilgili konular da öne çıkacak.”

ICCI Powered by POWER-GEN kapsamında ilk kez düzenlenecek Generation X programının enerji sektörünün gelecekteki liderleri olacak üniversite öğrencilerini bir araya getireceğini belirten Gürel şunları ifade etti:

“Öğrenciler fuarımıza staj imkânı bulma kaygısı ile değil, artık kendi projelerini sunmak için gelsinler istiyoruz. Öğrencilere sunumlarını yapabilmeleri için fuarda özel alanlar ayırıyoruz. Bu program kapsamında ESMOB ile işbirliği içerisindeyiz. Yine aynı şekilde üniversiteler ile çok ciddi iş birlikleri geliştiriyoruz. Bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz ‘Generation X’ programına katılacak üniversite öğrencileri, sektör liderlerini dinleyip onlarla fikirlerini doğrudan paylaşma imkânı bulacak.”

Enerji sektörünün en değerli ödülleri sahiplerini bulacak!

Türkiye’deki enerji sektörünün en değerli ödülü olarak bilinen ve bu yıl 7. kez verilecek olan ICCI Enerji Ödülleri ise 2 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul WOW Convention Center’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. ICCI Enerji Ödüllerini, enerji sektörüne verilen hizmetleri ve yapılan katkıları desteklemek amacıyla düzenlediklerini belirten Gürel şöyle konuştu:

“ICCI Enerji Ödülleri artık bir marka. Bu ödüllerin temel misyonu, enerji sektöründe uzun vadede yapılacak proje ve hizmetleri teşvik etmek, cesaretlendirmektir.  Bu alanda, özellikle yenilenebilir enerji alanında yapılan yatırımları desteklemeye büyük önem veriyoruz. Türkiye’nin geleceği için stratejik sektörlerin başında gelen enerji alanında yapılan yenilikçi tüm çalışmaları desteklemeyi sürdüreceğiz.

24. Uluslararası “ICCI Powered by Power-Gen” 2018, 2-4 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sektör profesyonelleri tarafından ziyaret edilebilecek.

Bilgi Kaynakları

TÜREB ve DEHUKAM ‘Deniz Üstü Rüzgar Mevzuatı İçin İş Birliği Protokolü’ne İmza Attı

Yayın tarihi:

-

Yazar

TÜREB ve DEHUKAM

 Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) ve Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi (DEHUKAM) arasında ‘Deniz Üstü Rüzgar Enerjisi Mevzuat Çalışmaları alanında İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

3 Nisan’da DEHUKAM’ın Ankara’daki merkezinde düzenlenen imza törenine TÜREB Başkanı İbrahim Erden, DEHUKAM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Önel, DEHUKAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Demir, DEHUKAM Müdürü Mustafa Başkara, TÜREB Deniz Üstü Rüzgar Enerjisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ufuk Yaman ve her iki kurumun üst düzey temsilcileri katıldı.

Türkiye rüzgar sektörünün çatı kuruluşu TÜREB ile deniz hukuku ve siyaseti alanlarında ülkemizin uzman kurumlarının başında gelen DEHUKAM arasında bir iş birliği protokolü imzalandı. TÜREB Başkanı İbrahim Erden ile DEHUKAM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Önel ve DEHUKAM Müdürü Mustafa Başkara’nın imzaladığı protokol ile her iki kurum arasında deniz üstü rüzgar enerjisi çalışmaları bağlamında mevzuat ve hukuki alanlarda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulacak ve çeşitli ortak proje çalışmaları yürütülecek.

TÜREB ve DEHUKAM 2TÜREB Başkanı İbrahim Erden, deniz üstü rüzgar enerjisi alanında sektörün ihtiyaç duyacağı düzenlemeleri en verimli şekilde yapma hedefiyle oluşturdukları protokol hakkında şunları söyledi: “TÜREB 32 yıl önce Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye’de rüzgarla ilgili yatırımların artması, insan kaynağının geliştirilmesi ve bu alanda bilgi birikimi sağlanması amacıyla kuruldu. Tabi o zaman daha dünya genelinde de henüz ticari deniz üstü uygulamaları yoktu. Danimarka’da bile ilk ticari tesisler 2000’li yılların başında hayata geçirilmeye başlandı ve özellikle 2010 sonrası yükselen bir ivmeyle deniz üstü yatırımları artmaya devam ediyor. Ülkemizin uzun ve orta vadeli stratejik enerji planlaması kapsamında deniz üstü rüzgar enerjisi hedeflerini de içeren ‘Türkiye Ulusal Enerji Planı’nın 2023 yılı Ocak ayında açıklanmasıyla paralel olarak bizim de TÜREB olarak bu alandaki yoğun çalışmalarımız başladı. Biliyorsunuz 2035 yılında 5 GW’lık bir deniz üstü rüzgar santralı hedefimiz var. Biz de bu hedef doğrultusunda paydaşlarımızla birlikte Türkiye’de deniz üstü rüzgar alanında da sağlıklı bir mevzuat altyapısını oluşturmak, güçlü bir ekosistem geliştirmek ve bilgi birikimi sağlamak adına iş birlikleri gerekiyor. DEHUKAM bu açıdan devletimizin ve akademinin deniz hukuku ve siyaseti alanında kritik birimlerini bünyesinde bulunduran çok değerli bir kurumumuz ve paydaşımız.  Dolayısıyla, bugün DEHUKAM’la imzaladığımız protokole TÜREB olarak büyük önem veriyoruz. Bu ve benzeri iş birlikleri sayesinde bu alanda ulusal ve uluslararası iş birliği imkanlarının genişleyeceğine, bilgi birikiminin artacağına ve böylece yatırımların ve sanayinin gelişeceğine inanıyoruz; bu vesileyle de DEHUKAM yönetimine iş birliğinin başlangıcı vesilesiyle teşekkür ediyoruz.”

DEHUKAM’ın özellikle deniz hukuku alanında çalışan ve araştırmacı yetiştirmeye odaklanan bir kurum olduğunun altını çizen DEHUKAM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Önel de “TÜREB zaten kuruluş amacı dolayısıyla güçlü bir sektörel erişime ve ilgili araştırma altyapısına sahip. Yıllar önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız, özel sektör ve akademinin vizyonu sayesinde kurulmuş bu birliğin deniz üstü alanında da çalışmasını destekliyoruz. Biz de DEHUKAM olarak denizin dokunduğu her yerde olmak istiyoruz. TÜREB Yönetimi de bu amaçla bizimle bağlantıya geçti. DEHUKAM yönetimi olarak iş birliği ile ortak çalışmaların ülkemize ve deniz üstü rüzgar alanındaki hedeflerimize yarar sağlayacağı düşüncesiyle her iki kurum arasında deniz üstü rüzgar alanında karşılıklı bilgi alışverişi yaparak birlik ve beraberlik içerisinde çalışmayı hedefliyoruz. Protokolle deniz üstü rüzgâr enerjisi faaliyetlerinde hukuki altyapıya yönelik eğitim konularında TÜREB’e destek olarak ülkemizin bu alandaki ihtiyacını verimli bir şekilde karşılayacak çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Devamını oku

Bilgi Kaynakları

Rüzgar enerjisi 2023’te kritik eşikleri aşarak rekorlar kırıyor; GWEC, büyüme tahminini revize ediyor

Yayın tarihi:

-

Yazar

Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC)

Bir önceki yıla kıyasla yaklaşık %50’lik bir artış yakalayan yenilenebilir enerji kaynakları, 510 GW’lık yeni kurulumla 2023 yılında rekor kırıyor. 40 yıllık birikimin ardından 1 TW kurulu güce 2023 yılında ulaşan küresel rüzgar enerjisi, 2023’te bir önceki yıla göre %50’lik bir artışla rekorlar kırarak kapasitesine 106 GW kara rüzgarı ve 10,8 GW deniz üstü rüzgar kurulumu ekliyor. Bugün 2024 Küresel Rüzgar Raporu’nu paylaşan Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC), 2024-2030 büyüme tahminini (1210GW) %10 yukarı yönlü revize ediyor. 2030 hedefleri için yıllık rüzgar enerjisi kurulumlarının 10 yıl içinde mevcut 117 GW seviyesinden en az 320 GW’a çıkarak 3 kattan fazla artması gerektiğini açıklayan GWEC, konuyla ilgili atılması gereken adımlara raporda detaylı bir şekilde yer veriyor:

GWEC GLOBAL WIND REPORT 2024

Devamını oku

Yenilenebilir enerjideki son gelişmelerin ele alınacağı IRENEC 2024 için geri sayım başladı!

Yayın tarihi:

-

Yazar

Uluslararası Yenilenebilir Enerji ve Çevre Konferansı (IRENEC) 17-19 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Beykent Üniversitesi’nde 14. kez düzenleniyor. Hem yüz yüze hem de Zoom aracılığıyla sanal olarak gerçekleştirilerek yenilenebilir enerji sektörünü bir araya getirecek olan konferansa, yüz yüze veya internet üzerinden canlı olarak katılacak olan ziyaretçilerin https://www.irenec.org/kayit/ adresi üzerinden kayıt yaptırması gerekiyor.

Yenilenebilir enerjide son teknolojilerin ve gelişmelerin merkezi olan konferans bu yıl; enerji geçişi, kentlerin ülkelerin ve kıtaların iklim nötr olması için yapılanlar ve yapılması gerekenler, yenilenebilir kaynaklarının entegrasyonu, 2050 Avrupa Yeşil Mutabakatı (European Green Deal), Enerji Dönüşümü 2050, yenilenebilir enerji teknolojileri ve uygulamaları konularına odaklanıyor.

İzlemesi ve kaydolması tamamen ücretsiz olan IRENEC 2024, kayıtlarınızı bekliyor.

Devamını oku

Trendler