Connect with us

GTS İLE ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ

Yayın tarihi:

-

Günümüzde genişleyen ticaret hacmiyle enerji sektöründe önemli bir yer alan GTS; inovasyon, enformasyon, teknoloji ve iletişim alanındaki büyük gelişmeleri yakından takip ederek iş ortaklarına, kaliteden hiçbir şekilde ödün vermeden, sıfır hata toleransı, çevreye ve doğaya saygılı uzman kadrosuyla birlikte müşteri odaklı mühendislik çözümlerini sunmaktadır.

Kurumsal Hedefler
GTS olarak kurumsal kaliteye ulaşma, öncelikli amaçlarımız arasındadır. Bu kapsamda kaliteyi bir bütün olarak ele alıp, kurumsal her unsuru içine alan politikalar, düzenlemeler ve uygulamalar geliştirmekte, bunları yazılı dokümanlara dönüştürmekte, kurumsal değerlendirme ve denetimi yazılanlara göre gerçekleştirmekteyiz.

 

Entegre Yönetim Sistemi

Yönetim sistemimiz kuralları gereği hedeflere ulaşma seviyeleri sürekli gözden geçirilmektedir. Modern yönetim unsurlarını benimseyen GTS, dünyaca uygulanan kalite standartlarının entegre edildiği bir yapıya geçmiştir. Bu yapı sayesinde GTS, tüm uygulamalarda verimlilik ve yönetim sistemi başarısını güvence altına almayı hedeflemektedir.

Günümüzde, kuruluşlarda uygulanan yönetim sistemlerinin başarılı olamamasının birinci nedeni; kullanılan form tabanlı sistemlerin kalite kontrol ekibine ve ilgililere getirdiği aşırı iş yükü ile pratiklik kazanamaması, yönetimin ihtiyaç duyduğu kritik verimlilik analizlerinin ve durum incelemelerinin istendiği anda ve tutarlılıkla yapılamamasıdır.

Teknolojiye Yapılan Yatırım

GTS etkin bir Entegre Yönetim Sistemi (EYS) için, BSOFT QMAN EYS Programı ile esnek ve rahat uygulanabilen sağduyulu bir dokümantasyon ve kayıt sistemi geliştirerek, EYS kapsamındaki kayıtları kategorize ederek birleştiren, esnek ve pratik bir kayıt takip sistemi oluşturmuş; günlük iş emirlerini de bu sistem üzerinden çalıştırırken EYS’nin doküman yükünü hafifletmiştir.
BSOFT QMAN EYS
Kuruluşumuz, BSOFT QMAN altyapısı ile ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’nde kullanılan doküman ve kayıtların organizasyonunu, tüm süreçleri yönetmeyi sağlayan bir elektronik entegre sistemdir. Entegre yapı GTS’ nin sistem ihtiyaçları doğrultusunda sürekli geliştirilebilir olarak tasarlanmış %100 web tabanlı birbirine entegre modüllerden oluşmaktadır. Sistemin kurulumu ile süreçlerde hız, iletişimde performans, kalite maliyetlerinde azalma ve verimlilik artışı ile birlikte saha faaliyetlerinin daha etkin organizasyonu hedeflenmiştir.
Kalite yazılımı parametrik bir altyapıya sahiptir. Merkezde olduğu gibi tüm çalışma sahalarında ve mobil uygulamalarda kullanılabilir olarak tasarlanmış teknolojisi ve basit ara yüzü ile bilgi aktarımında esneklik sağlanırken aynı zamanda yetki kontrolü ve onay mekanizmaları ile donatılmıştır. GTS Kalite şartlarının faaliyet gösterilen tüm sahalarda uygulanabilmesi için web üzerinden kullanıcı girişleri yetkili saha süpervizörlerine ve ekip liderlerine dağıtılmıştır. İş akışında ihtiyaç duyulan bildirimler elektronik posta ile yapılabildiği gibi kullanıcıların ekranına düşen görev penceresinden iletişim ve görevlendirme detayları belirlenebilmektedir. Servis ve bakım faaliyetleri ile kalite kontrol işlemlerinin raporlama adımları sayısal analiz ve grafiklerle desteklenmiştir. Aksiyon zamanlamaları ve uygulayıcılara hatırlatma bildirimleri ile aksiyonların gerçekleşmeleri güvence altına alınabilmektedir.
GTS hiyerarşisi Rüzgar Türbinleri Servis ve Bakım kadrosunu tanıtmak ve yönetmek amacıyla elektronik ortamda belirlenmiştir. Hiyerarşik kırılımlar yetki sınırlarını ifade etme kabiliyetine sahiptir. Personel yönetimine ilişkin Entegre Yönetim Sistemi şartları bir yetkinlik ve eğitim yönetimini şart koşmaktadır. Bu konuda Rüzgar Endüstrisinde ihtiyaç olan şartların tanımlanması ve yönetilmesi için GTS elektronik bir yetkinlik izleme yöntemine sahiptir. BSOFT QMAN sisteminde tanımlanmış hizmet ve ürün kalitesini etkileyen personelin yetkinlik yönetimi modülleri ile personelin işe uygunluğu elektronik ortamda izlenmekte ve eğitim ihtiyaçları planlanabilmektedir.
Personelin görevlendirilmesiyle ekip yönetimi, duruşlar ve çalışma zamanları, izin yönetimi kapsamında takip edilmektedir. Oluşturulan elektronik süreçler NET mimarisi üzerinde çalışan yazılım ile işlemlerde hız ve kolaylığa sahiptir. Veri kayıplarını önlemek, verilerin bütünlüğü, gizliliğe erişilebilirliğini sağlamak amacıyla SQL Server veri tabanı desteği sağlanmıştır. İşlem iletişim modülleri tüm SMTP/POP3 uyumlu mail sistemleri ile çalışabilme özelliğine sahiptir.
Entegre Yönetim Sistemimizin uygulama süreçleri aşağıdaki ana menülerin entegrasyonu ile yönetilmektedir.
– Doküman Yönetimi
– Proses Yönetimi
– Çevre Yönetimi
– Düzeltici ve Önleyici Faaliyetler Yönetimi
– Denetim Faaliyetleri Yönetimi
– İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi
– Kalibrasyon Yönetimi
– Müşteri Memnuniyeti Yönetimi
– Toplantı Yönetimi
– Eğitim ve Yetkinlik Yönetimi
Kuruluşumuz GTS, enerji sektörünün ihtiyacı olan ürün ve hizmetleri kalite süreçlerini yöneten bir altyapıda sumayı hedeflemiştir. Kuruluşumuz, yönetim sistemlerinin insan merkezli, maliyetleri oluşmadan önlemeyi amaçlayan, paydaşların katılımını ve sürekliliği hedefleyen yaklaşımını tüm çalışmalarına yansıtmaktadır.

Türkiye'nin alanında en özel yayınlara sahip medya grubu MONETA'nın sektörel dergi ve portallarının yönetimine katkıda bulunmaktayım. MONETA bünyesinde yeni nesil yayıncılık anlayışıyla içerik yönetimini geliştirmeye devam ediyoruz.

Genel

ENERCON ve Enerjisa Üretim, YEKA-2’nin ikinci aşaması için türbin anlaşması imzaladı

Yayın tarihi:

-

Yazar

Enercon ve Enerjisa Üretim, WindEurope Bilbao etkinliğinde YEKA-2 projeleri kapsamında 250 MW’lık türbin sevkiyat sözleşmesi imzaladı. 750 MW’lık türbin teslimat anlaşmalarının başarılı bir şekilde yerine getirilmesinin ardından imzalanan anlaşma ile 1.000 MW’lık projenin tamamlanması için önemli bir adım atıldı. 250 MW kapasite için imzalanan anlaşma kapsamında, 60 adet Enercon E-138 EP3 E2 Rüzgar Türbini teslim edilecek.

Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün önde gelen şirketlerinden ENERCON ve Enerjisa Üretim, İspanya’nın Bilbao kentinde düzenlenen WindEurope etkinliğinde Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’in de katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde, YEKA-2 projesi kapsamında iş birliklerine devam ettiklerini duyurdu. 20 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen imza töreninde; ENERCON CEO’su Udo Bauer, ENERCON CCO’su Uli Schulze Südhoff, ENERCON Bölge Başkanı Arif Günyar, Enerjisa Üretim Rüzgâr Santralleri Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Ezgi Deniz Katmer, Enerjisa Üretim Satın Alma Genel Müdür Yardımcısı Aziz Ünal ve Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı İbrahim Erden de yer aldı.

Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün öncü firmaları olarak, yaptıkları iş birliği ile Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerine önemli katkılarda bulunan Enercon ve Enerjisa Üretim, bu katkıyı sürdürmeye devam ediyor. 2022’nin Ekim ayında gerçekleştirdikleri stratejik bir anlaşma ile YEKA-2 Projesi’nde toplam 1000 MW’lık bir kapasite için çerçeve anlaşması imzalayan şirketlerin bu projesi, Türkiye rüzgar enerjisi endüstrisinin sürdürülebilir geleceği için önemli bir adımı temsil ediyor. İlk fazda başarıyla tamamlanan 750 MW’lık türbin sevkiyat anlaşmalarının ardından, bugün geriye kalan 250 MW’lık kapasite için 60 adet Enercon E-138 EP3 E2 rüzgar türbini içeren sevkiyat anlaşması ile projenin tamamlanmasına bir adım daha yaklaşılarak, toplam 1000 MW’lık kapasite için türbin üretimine yeşil ışık yakılmış oluyor. Bu gelişme, YEKA 2 Projesi’nin başarılı bir şekilde ilerlediğini gösterirken, Türkiye temiz enerji hedeflerine ulaşma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor.

Törende konuşan ENERCON CCO’su Uli Schulze Südhoff, şunları söylüyor: “Türkiye, rüzgar türbinlerinin üretimi, satışı, kurulumu ve servisi açısından ENERCON için odak pazar olmaya devam ediyor. Büyük perspektifler sunuyor ve yetkili makamlar tarafından muazzam bir destek alıyoruz. Ülkenin yenilenebilir enerjinin ve özellikle de kara rüzgârının yaygınlaştırılması konusunda net bir kararlılığı var. Türkiye’deki sahalarda son derece güvenilir olduğu kanıtlanmış, sınıfının en iyisi rüzgar türbini teknolojisini sağlayarak müşterimiz Enerjisa Üretim ile birlikte Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki hedeflerini desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. Enerjisa Üretim’e güvenleri için teşekkür ediyor ve verimli iş birliğimizi sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz.”

ENERCON Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı Arif Günyar, yapılan anlaşma ve projenin önemine dair şu açıklamalarda bulunuyor: “ENERCON olarak, partnerimiz Enerjisa Üretim ile 2022 yılında Avrupa’da tek kalemde imzalanan en büyük 1000 MW ilk çerçeve anlaşmasını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. YEKA II ihalesinin getirdiği derin yerlilik kapsamlarına uygun olarak, yerli aksam ile gerçekleşecek olan projelerimiz, mevcut yerli üretim ve sanayinin devam etmesi ve derinleştirilmesi açısından önemli bir mihenk taşı olmuştur.”

Enerjisa Üretim Rüzgâr Santralleri Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Ezgi Deniz Katmer, “1.000 MW YEKA 2 Projesi, Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektörüne tarihi bir yatırımdır. ENERCON iş birliğiyle önümüzdeki dönemde Türkiye’de kurulacak her üç rüzgar türbininden biri Enerjisa Üretim imzasını taşıyacak ve Türkiye’nin yenilenebilir enerji yatırımlarına yön verecek” diyor.

İlk YEKA projesi Akköy RES’in devreye alınması

İlk faz için rüzgar türbinlerinin üretimi devam ederken ENERCON, Aydın’ın Didim ilçesindeki 25,2 MW kapasiteli 6 adet E-138 EP3 E2 türbininden oluşan ilk YEKA projesi Akköy Rüzgar Santrali’ni 2023 yılı sonunda devreye alarak YEKA 2 yolculuğuna başarılı bir başlangıç yapıyor. ENERCON Bölge Başkanı Arif Günyar, şunları ekliyor: “Projelerin başarılı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine katkıda bulunan tüm ekiplerimize, tedarikçilerimize ve alt yüklenicilerimize minnettarız. Enerjisa Üretim ile birlikte ENERCON ekipleri de projelerin başarıyla hayata geçirilmesi için yoğun çaba ve hazırlıklarını sürdürüyor.”

Devamını oku

Genel

WindEurope Bilbao hızlı başladı

Yayın tarihi:

-

Yazar

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin geniş bir heyetle katıldığı WindEurope Bilbao Yıllık Etkinliği, 20 Mart’ta Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’in de konuşmacıları arasında olduğu özel ‘Bakanlar Oturumu’ ile başladı. TÜREB Standı’nın açılışını da yapan Dönmez, standı ziyaretinde katılımcı şirketlerin üst düzey yöneticilerinden fuar temaslarına ve sektöre dair görüşlerini aldı.

WindEurope CEO’su Giles Dickson’ın modere ettiği ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’in de konuşmacı olarak yer aldığı Bakanlar Oturumu yoğun ilgiyle takip edildi. Oturumun diğer konuşmacıları Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Philipp Nimmermann, Yunanistan Enerji ve Çevre Bakan Yardımcısı Alexandra Sdoukou, Moldova Enerji Bakan Yardımcısı Carolina Novac, Siemens Gamesa Renewable Energy CEO’su Jochen Eickholt, RWE Onshore Wind/PV Europe & Australia CEO’su Katja Wünschel, Iberdrola Renewables Yönetici Direktörü Xabier Viteri Solaun ve EDPR Avrupa ve Latin Amerika CEO’su Duarte Bello oldu.

Oturum sonrasında TÜREB Başkanı İbrahim Erden ve Enerji İşleri Genel Müdürü Ahmet Özkaya ile birlikte ‘Türkiye Pavilyonu’ olarak da kabul edilen TÜREB Standı’nın açılışını gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Dönmez, fuara katılan Türk şirketlerin temsilcilerinden fuardaki temas programları hakkında bilgi aldı. TÜREB Başkanı İbrahim Erden, Türkiye’yi böyle bir etkinlikte üst düzeyde temsil ediyor olmaktan memnun olduklarını belirterek fuar süresince düzenleyecekleri teknik ziyaretler ve gerçekleştirecekleri temaslarla sektörün büyümesine katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Devamını oku

Genel

Türk rüzgarı Bilbao’ya uzandı

Yayın tarihi:

-

Yazar

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) öncülüğünde üst düzey kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan büyük bir heyet, 20-22 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek WindEurope Bilbao Yıllık Etkinliği katılımı için Bilbao’ya uçtu. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’in de çeşitli görüşmeler yapmak üzere aralarında yer aldığı heyet, Türkiye rüzgar sektörünün Avrupa’nın en güvenilir tedarik partneri olduğunu mesajını bir kez daha vurgularken yerli rüzgar sanayisinin daha da gelişmesine ve iş hacmini artırmasına yönelik temaslar gerçekleştirecek. 

‘Rüzgarda Seferberlik Yılı’ mottosuyla sektörün büyümesini hızlandıracak adımlar atmayı sürdüren TÜREB öncülüğündeki geniş bir heyet, Türkiye rüzgar sektörünü dünyadan ve Avrupa’dan temsilcilerle buluşturmak üzere WindEurope Bilbao Yıllık Etkinliğine katılmak üzere Bilbao’ya uçtu. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ile T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan üst düzey temsilcilerin de katıldığı programda, heyet mensupları, ‘Türkiye Pavilyonu’ niteliği taşıyacak TÜREB standında Avrupa rüzgar sektörü temsilcileriyle çeşitli temaslar gerçekleştirecek.

Dünyanın farklı ülkelerinden 12 binden fazla rüzgar profesyonelini bir araya getirecek olan WindEurope 2024 Yıllık Etkinliği, küresel anlamda en etkili sektör platformları arasında yer alıyor. TÜREB Başkanı İbrahim Erden, yatırımcılardan türbin şirketlerine, yerli sanayiden sektörle ilgili karar verici kurumlara kadar çok geniş bir yelpazeden üst düzey temsilcilerin yer aldığı Bilbao Heyeti’nin, Türk rüzgar sektörü adına verimli iş birliklerine imza atacağına inandığını söyledi.  Sanayi Yılı ve Yatırım Yılı’nın ardından 2024’ü ‘Rüzgarda Seferberlik Yılı’ ilan ettiklerinin altını çizen Erden, büyük potansiyelini gerçekleştirme yolunda ilerleyen Türkiye rüzgar sektörü olarak yurt içinde proje izin süreçleri, finansman ve sürdürülebilir büyümeye; yurt dışında ise yerli rüzgar sanayisinin Avrupa’nın en güçlü tedarik ortağı olduğu mesajını vermeye odaklandıklarını hatırlattı. İbrahim Erden, WindEurope etkinliklerinin Türkiye’nin bu alandaki gücünü ve potansiyelini uluslararası arenada vurgulamak açısından en uygun platformlar olduğunu kaydederek 2035 ulusal emisyon hedeflerine erişimde daha fazla rüzgar kurulu gücünü hızla gerçekleştirmenin giderek daha kritik bir etken haline geldiğini sözlerine ekledi.

Etkinlikte ikili temasların yanı sıra Türkiye’nin rüzgar enerjisi potansiyelini, teknolojik gelişmelerini ve vizyonunu katılımcılara tanıtacak olan TÜREB Heyeti, 22 Mart’ta sona erecek WindEurope Bilbao Fuarı’nın tamamlanmasının ardından 23 Mart’ta Türkiye’ye dönecek.

Devamını oku

Trendler