Connect with us

Genel

CWIEME İstanbul, kendisini Türkiye’deki iş dünyasına giriş kapısı olarak tanıtıyor.

Yayın tarihi:

-

2015 ve 2016 yılındaki başarılarının ardından, CWIEME İstanbul ağ kurma, seminerler ve atölyelerden oluşan üç değerli gün için kasım ayında geri dönüyor. Türkiye, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Avrupa ve BDT’den ziyaretçiler yeni ürünleri ve tedarikçileri keşfetmek, sektör eğilimlerini yakından takip etmek üzere katılmak için hazırlanıyor.

CWIEME İstanbul, bölgede bobin sarımı, elektrikli motorlar ve transformatör üretim teknolojilerine odaklanan tek etkinlik olacak ve İstanbul Fuar Merkezi’nde 2-4 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Avrupa ve Asya arasında bir köprü olan CWIEME İstanbul, katılımcılarının yeni piyasalara erişmesi ve sektördeki kilit kararları verenlerle bağlantı kurabilmesi için ideal bir konumda yer almaktadır.

Röchling Engineering Plastics’te Satış ve Pazarlama müdürü olan Rainer Sanders, geçen yılki fuarda şunları dile getirdi: “Bu sergi, sektör için en önemli etkinliktir. Bizi görmeye gelen çok önemli müşterilerimiz var ve Türkiye’nin yanı sıra Güney Amerika, hatta Kore’den yeni müşterileri de ağırlıyoruz. Etkinlikte gördüğümüz ziyaretçilerin çeşitliliğinden ve kalitesinden oldukça memnun kaldık.”

Röchling Engineering Plastics bu yılki etkinliğe Alliance Winding, Coveme, Enpay, Elantas Europe, HM Elektromekanik, Isovolta, Oktel, Rancan, Weidmann ve Yıldız Ağaç dahil olmak üzere yaklaşık 45 ülkeden önde gelen tedarikçilerle katılacak. Bu tedarikçiler transformatör bileşenleri ve aksesuarları, motor bileşenleri ve aksesuarları; yapıştırıcılar, reçineler ve kaplamalar; bobin sarımı ve endüktif bileşen üretimi, izolasyon ve kaplama malzemeleri ile elektronik ve elektrikli bileşenler konularında uzman tedarikçilerdir.

Katılımcıların yeni irtibatlar sağlamasını daha da kolaylaştırmak için, CWIEME İstanbul’a ilk defa katılan tüm katılımcılar Yeni Fuar Katılımcıları Bölgesinde toplanacaktır. CWIEME İstanbul, bu yılki etkinlikte Ürün Gösterim Bölgesi de oluşturuyor. Bu bölgede, ziyaretçiler üretilen en son ürünleri ve kullanılmakta olan son teknolojileri görme ve deneyimleme fırsatı bulacaktır.

Keşfedilen yıkımın eşiğindeki teknolojiler
CWIEME İstanbul, yeni ürünler ve tedarikçiler keşfetmenin yanı sıra katılımcılara sektörün en son eğilimlerinden de haberdar olma fırsatı sağlar. Bu yılın katılımı ücretsiz olan seminer programının ana konusu, optimizasyon ve verimliliğe uzanan yeni yollardır. Seminer programında, yıkımın eşiğinde olan elektrikli endüstrilerin birçok alanı da keşfe çıkılacaktır. Anahtar konu başlıkları, Endüstri 4.0; daha akıllı, daha duyarlı şebeke altyapısı için transformatör tasarım gereksinimleri ve özellikle elektrikli araçlardır. Katılımcılar, çekiş motoru tasarımından küresel elektrikli otomotiv piyasası analizine kadar elektrikli makine üretiminin neden yüzyılın en büyük değişikliğim alanı olduğunu keşfedecek.

CWIEME İstanbul 2017 seminerinin önemli konuları:
• Üretimde yeni bir vizyon? Sektör 3.0’dan 4.0’a
Alex West, Kıdemli Analist, I H S Markit

• Güç ve dağıtım transformatörlerinin kısa devre olaylarına dayanma kapasitesinin doğrulanması
Arman Derviskadic, Satış Müdürü, DNV GL – KEMA Laboratories

• Şebeke Düzeyinde Depolama ve Elektrikli Araç Batarya Teknolojisi – İlerideki Yollar
Muhsin Mazman, ArGe Müdürü, Mutlu Akü

• Markete Bakış- Türkiye’nin Elektrik İletimi ve Dağıtımı altyapısında karşılaşılan zorluklar ve fırsatlar ve bunun güç transformatörü sektörü üzerindeki etkisi pazar görünümü: Türkiye’nin İletim ve Dağıtım Altyapısındaki zorluklar ve fırsatlar ile bunun güç transformatörü sektörüne etkisi
Saqib Saeed, Kıdemli Analist, Power Technology Research

• Elektrikli Araçların Gidişatı: Elektrikli araçlar için elektrikli makineler ve sürücü teknolojisindeki en son gelişmeleri irdeleme
Prof. Dr. Nejat Tuncay, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Okan Üniversitesi

• Değişim Stratejileri: Dijitalleşmenin günümüzdeki ve gelecekteki etkileri üzerine bir Orjinal Ürün Üreticisinin bakış açısı
Mustafa Ayhan, Nesnelerin İnterneti ve Endüstri 4.0 Koordinatörü, BOSCH

• Araç güç aktarma organları için ortak tasarım optimizasyonunun temel yapısı: Teknoloji’den topolojiye
Prof. Omar Hegazy, Güç Elektroniği ve Elektrikli Makineler Bölüm Başkanı, MOBI Research Centre, Brüksel Üniversitesi

• İndüksiyon motorları için Avrupa Birliği mevzuatına göre Türkiye’de gümrük ve pazar kontrolü uygulaması
Güvenir Kaan Esen, Direktör, Test Laboratuvarı, Türk Standartları Enstitüsü

CWIEME’nin idari müdürü Haf Cennydd “İstanbul, doğuyla batının buluştuğu bir şehirdir. Yerel tedarikçiler arasındaki fiyatlandırma ise oldukça rekabetli. Bölgede, benzerleri arasında en büyük etkinlik olan CWIEME, Türkiye’nin bobin sarımı, elektrikli motor ve transformatör üretim sektörleri konusunda sunduğu tüm iş fırsatlarından azami şekilde faydalanmak için en iyi yol” şeklinde belirtiyor.

“Ayrıca, CWIEME İstanbul seminer programı, tasarım optimizasyonu, akıllı üretim süreçleri ve tedarik zinciri verimliliği alanlarındaki en son gelişmeleri paylaşarak şirketlerin bu rekabetin ön sıralarında yer almasını sağlıyor. Daha verimli, akıllı ve güçlü elektrikli makinelere olan talebin yeni zirvelere ulaştığı bir zamanda, CWIEME seminerlerinin rekabeti kolaylaştırması daha önce olduğundan çok daha önemli.”

CWIEME İstanbul – bölgedeki bobin sarımı, elektrikli motor ve transformatör üretim teknolojileriyle ilgili tek etkinlik
Tarihler ve açılış saatleri:
2 Kasım 2017, Perşembe – 09:30-17:30
3 Kasım 2017, Cuma – 09:30-17:30
4 Kasım 2017, Cumartesi – 09:30-16:30

Yer: İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy Mah., Atatürk Cad. 5/5, 34149 Bakırköy/İstanbul, Türkiye

Bitiş. Ekim 2017
Daha fazla bilgi edinmek ve etkinliğe kaydolmak için lütfen www.coilwindingexpo.com/istanbul sayfasını ziyaret edin

Devamını oku
Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Genel

Kamu Görevini Engelleyenler 5 Yıla Kadar Hapis cezası alabilir

Yayın tarihi:

-

Yazar

Dicle Elektrik Uzun Yıllar Borcunu Ödemeyip Şiddete Başvuranları Mektupla Uyardı;

Dicle Elektrik, dağıtım bölgesinde 27 milyar TL’yi aşan elektrik borcunu uzun süredir ödemeyen ve bununla birlikte görevlilerin çalışmalarını engelleyenlere karşı hukuk mücadelesi vermeyi sürdürüyor. Sorumluluk bölgesinde yer alan 6 ilde kamu hizmeti yürüten dağıtım şirketi, başta Şanlıurfa ve Mardin olmak üzere borçlu sulama abonelerini bu kez engellemelerden dolayı 5 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilecekleri konusunda uyardı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 6 ilinde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik’ten, başta Şanlıurfa ve Mardin’deki çiftçilerin 27 milyar TL’yi aşan elektrik borçlarının ödenmemesiyle ilgili olarak yeni bir açıklama yapıldı. Tarım sezonu öncesi “borcunu ödemeyene elektrik verilmeyecek” uyarısında bulunan Dicle Elektrik, borçlu abonelere bir mektupla önemli yeni uyarılarda bulundu. Mektupta mevzuat gereği elektriği kesilecek olan ancak bu kesintiye kaba kuvvetle karşı koyacak olan abonelerin, TCK’nın ‘Kamu Hizmetlerinden Yararlanma Hakkının Engellenmesine’ dair 113’ncü maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis cezası alabileceği duyuruldu.

İadeli taahhütlü mektupla uyarıldılar
Elektrik borcu bulunan, uzun süredir borcunu ödemeyen ve mevzuat gereği elektriğini kesmeye gelen görevlileri engelleyenlere yönelik gönderilen bu kritik uyarı, her bir borçlu aboneye özel olarak iadeli taahhütlü mektupla yapıldı.

Kamu görevini engelleyene 5 yıla kadar hapis
Aynı mektupta, görevlilere dönük yapılacak her türlü engellemenin TCK’nın 113’ncü maddesinde yer alan ‘Kamu Hizmetlerinden Yararlanma Hakkının Engellenmesi Suçunu’ kapsadığına yer verilerek, çalışmaları cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla engelleyenlerin, 5 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabileceği kaydedildi.

18 bin çiftçinin 27 milyar TL borcu var
Dicle Elektrik, bölgede 18 bin tarımsal sulama abonesinin elektrik borcunun 27 milyar TL’yi aştığını açıklamıştı. Söz konusu borcun 15.5 milyar TL’sinin Şanlıurfa’daki 13.000 aboneye, 9.5 milyar TL’sinin Mardin’deki 5.000 aboneye, geri kalanın ise Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt’teki tarımsal sulama abonelerine ait olduğunu duyurulmuştu.

Dicle Elektrik tarafından abonelere iadeli taahhütlü olarak gönderilen kişiye özel mektuplarda şu ifadeler yer alıyor:

‘’ Sayın abonemiz;
… tesisat numaralı aboneliğinize ait muaccel olan ………… faturalı borçlara ilişkin olarak ekiplerimiz tarafından 18.03.2024 tarihinde Elektrik Piyasası Tüketici Yönetmeliği‘nin Zamanında Ödenmeyen Borçlar başlıklı 35. Maddesi hükümleri uyarıca kesme işlemi için aboneliğinizin bulunduğu sayaca gelinmiş ancak tarafınızca mukavemet gösterilmesi sebebiyle kesme işlemi gerçekleştirilememiştir. Aynı tesisat ve borca ilişkin ekiplerimiz tarafından tekrar kesme işlemi uygulanacak olup, tarafınızca mukavemet gösterilmesi halinde hakkınızda TCK 113 uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile suç duyurunda bulunacağımız konusunda tarafınıza ihtarda bulunulmuştur.’’

Devamını oku

Genel

ENERCON ve Enerjisa Üretim, YEKA-2’nin ikinci aşaması için türbin anlaşması imzaladı

Yayın tarihi:

-

Yazar

Enercon ve Enerjisa Üretim, WindEurope Bilbao etkinliğinde YEKA-2 projeleri kapsamında 250 MW’lık türbin sevkiyat sözleşmesi imzaladı. 750 MW’lık türbin teslimat anlaşmalarının başarılı bir şekilde yerine getirilmesinin ardından imzalanan anlaşma ile 1.000 MW’lık projenin tamamlanması için önemli bir adım atıldı. 250 MW kapasite için imzalanan anlaşma kapsamında, 60 adet Enercon E-138 EP3 E2 Rüzgar Türbini teslim edilecek.

Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün önde gelen şirketlerinden ENERCON ve Enerjisa Üretim, İspanya’nın Bilbao kentinde düzenlenen WindEurope etkinliğinde Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’in de katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde, YEKA-2 projesi kapsamında iş birliklerine devam ettiklerini duyurdu. 20 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen imza töreninde; ENERCON CEO’su Udo Bauer, ENERCON CCO’su Uli Schulze Südhoff, ENERCON Bölge Başkanı Arif Günyar, Enerjisa Üretim Rüzgâr Santralleri Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Ezgi Deniz Katmer, Enerjisa Üretim Satın Alma Genel Müdür Yardımcısı Aziz Ünal ve Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı İbrahim Erden de yer aldı.

Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün öncü firmaları olarak, yaptıkları iş birliği ile Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerine önemli katkılarda bulunan Enercon ve Enerjisa Üretim, bu katkıyı sürdürmeye devam ediyor. 2022’nin Ekim ayında gerçekleştirdikleri stratejik bir anlaşma ile YEKA-2 Projesi’nde toplam 1000 MW’lık bir kapasite için çerçeve anlaşması imzalayan şirketlerin bu projesi, Türkiye rüzgar enerjisi endüstrisinin sürdürülebilir geleceği için önemli bir adımı temsil ediyor. İlk fazda başarıyla tamamlanan 750 MW’lık türbin sevkiyat anlaşmalarının ardından, bugün geriye kalan 250 MW’lık kapasite için 60 adet Enercon E-138 EP3 E2 rüzgar türbini içeren sevkiyat anlaşması ile projenin tamamlanmasına bir adım daha yaklaşılarak, toplam 1000 MW’lık kapasite için türbin üretimine yeşil ışık yakılmış oluyor. Bu gelişme, YEKA 2 Projesi’nin başarılı bir şekilde ilerlediğini gösterirken, Türkiye temiz enerji hedeflerine ulaşma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor.

Törende konuşan ENERCON CCO’su Uli Schulze Südhoff, şunları söylüyor: “Türkiye, rüzgar türbinlerinin üretimi, satışı, kurulumu ve servisi açısından ENERCON için odak pazar olmaya devam ediyor. Büyük perspektifler sunuyor ve yetkili makamlar tarafından muazzam bir destek alıyoruz. Ülkenin yenilenebilir enerjinin ve özellikle de kara rüzgârının yaygınlaştırılması konusunda net bir kararlılığı var. Türkiye’deki sahalarda son derece güvenilir olduğu kanıtlanmış, sınıfının en iyisi rüzgar türbini teknolojisini sağlayarak müşterimiz Enerjisa Üretim ile birlikte Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki hedeflerini desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. Enerjisa Üretim’e güvenleri için teşekkür ediyor ve verimli iş birliğimizi sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz.”

ENERCON Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı Arif Günyar, yapılan anlaşma ve projenin önemine dair şu açıklamalarda bulunuyor: “ENERCON olarak, partnerimiz Enerjisa Üretim ile 2022 yılında Avrupa’da tek kalemde imzalanan en büyük 1000 MW ilk çerçeve anlaşmasını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. YEKA II ihalesinin getirdiği derin yerlilik kapsamlarına uygun olarak, yerli aksam ile gerçekleşecek olan projelerimiz, mevcut yerli üretim ve sanayinin devam etmesi ve derinleştirilmesi açısından önemli bir mihenk taşı olmuştur.”

Enerjisa Üretim Rüzgâr Santralleri Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Ezgi Deniz Katmer, “1.000 MW YEKA 2 Projesi, Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektörüne tarihi bir yatırımdır. ENERCON iş birliğiyle önümüzdeki dönemde Türkiye’de kurulacak her üç rüzgar türbininden biri Enerjisa Üretim imzasını taşıyacak ve Türkiye’nin yenilenebilir enerji yatırımlarına yön verecek” diyor.

İlk YEKA projesi Akköy RES’in devreye alınması

İlk faz için rüzgar türbinlerinin üretimi devam ederken ENERCON, Aydın’ın Didim ilçesindeki 25,2 MW kapasiteli 6 adet E-138 EP3 E2 türbininden oluşan ilk YEKA projesi Akköy Rüzgar Santrali’ni 2023 yılı sonunda devreye alarak YEKA 2 yolculuğuna başarılı bir başlangıç yapıyor. ENERCON Bölge Başkanı Arif Günyar, şunları ekliyor: “Projelerin başarılı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine katkıda bulunan tüm ekiplerimize, tedarikçilerimize ve alt yüklenicilerimize minnettarız. Enerjisa Üretim ile birlikte ENERCON ekipleri de projelerin başarıyla hayata geçirilmesi için yoğun çaba ve hazırlıklarını sürdürüyor.”

Devamını oku

Genel

WindEurope Bilbao hızlı başladı

Yayın tarihi:

-

Yazar

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin geniş bir heyetle katıldığı WindEurope Bilbao Yıllık Etkinliği, 20 Mart’ta Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’in de konuşmacıları arasında olduğu özel ‘Bakanlar Oturumu’ ile başladı. TÜREB Standı’nın açılışını da yapan Dönmez, standı ziyaretinde katılımcı şirketlerin üst düzey yöneticilerinden fuar temaslarına ve sektöre dair görüşlerini aldı.

WindEurope CEO’su Giles Dickson’ın modere ettiği ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’in de konuşmacı olarak yer aldığı Bakanlar Oturumu yoğun ilgiyle takip edildi. Oturumun diğer konuşmacıları Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Philipp Nimmermann, Yunanistan Enerji ve Çevre Bakan Yardımcısı Alexandra Sdoukou, Moldova Enerji Bakan Yardımcısı Carolina Novac, Siemens Gamesa Renewable Energy CEO’su Jochen Eickholt, RWE Onshore Wind/PV Europe & Australia CEO’su Katja Wünschel, Iberdrola Renewables Yönetici Direktörü Xabier Viteri Solaun ve EDPR Avrupa ve Latin Amerika CEO’su Duarte Bello oldu.

Oturum sonrasında TÜREB Başkanı İbrahim Erden ve Enerji İşleri Genel Müdürü Ahmet Özkaya ile birlikte ‘Türkiye Pavilyonu’ olarak da kabul edilen TÜREB Standı’nın açılışını gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Dönmez, fuara katılan Türk şirketlerin temsilcilerinden fuardaki temas programları hakkında bilgi aldı. TÜREB Başkanı İbrahim Erden, Türkiye’yi böyle bir etkinlikte üst düzeyde temsil ediyor olmaktan memnun olduklarını belirterek fuar süresince düzenleyecekleri teknik ziyaretler ve gerçekleştirecekleri temaslarla sektörün büyümesine katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Devamını oku

Trendler